Stadshagen bijgepraat over komst tramhaltes

maandag 30 november 2009

foto: Arjan Emmelkamp

Woensdag 9 december wordt er voor inwoners van de wijk Stadshagen een informatiebijeenkomst georganiseerd over de toekomstige regiotram Kampen-Zwolle, ook wel het ‘Kamperlijntje’ genoemd. Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners meer te horen over hoe de tram en de haltes eruit gaan zien en wat er met de bovenleidingen gebeurt. Het Kamperlijntje vervangt in 2012 de snelle treinverbinding tussen Kampen en Zwolle die in datzelfde jaar door de intercity van de Hanzelijn wordt overgenomen.

Tram tot Oosterenk?
De tram – die in 2012 moet rijden – zal vanaf Kampen viermaal per uur langs de stations Kampen-Oost, Werkeren, Stadshagen en Voorsterpoort naar het Centraal Station rijden. Voor forenzen in de wijk Stadshagen die op het Openbaar Vervoer of werk in de binnenstad zijn aangewezen is de tram een welkome aanvulling op het bestaande busnet. Verschillende politieke partijen overwegen om de tramlijn in de toekomst uit te breiden naar het Oosterenk-stadion, met onder meer haltes in of langs de binnenstad.

De informatiebijeenkomst start woensdagavond 9 december om 19:30 uur in het Cultuurhuis van Stadshagen, Werkerlaan 1.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!