Havezathenallee tijdelijk volledig open

donderdag 29 september 2011 7 reacties

Vanaf maandag 24 oktober is de Havezathenallee tijdelijk weer volledig toegankelijk voor alle verkeer. Ook de bus rijdt dan weer de gewone route. Hoewel de wegwerkzaamheden dan nog niet volledig zijn afgerond, heeft de gemeente besloten de winterstop na afronding van fase 4 in te laten gaan. Deze duurt tot medio februari 2012 als gestart wordt met de werkzaamheden van fase 5.

De reden dat de gemeente besloten heeft tot de winterstop na afronding van fase 4, is om te voorkomen dat de Havezathenallee door weersomstandigheden voor een langere periode aaneengesloten niet toegankelijk is. Het is namelijk niet mogelijk om tijdens werkzaamheden de weg voor verkeer toegankelijk te maken. Als de weersomstandigheden goed zijn, worden de werkzaamheden weer hervat op 14 februari 2012. Als alles volgens planning verloopt is de Havezathenallee eind mei 2012 gereed.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'Havezathenallee tijdelijk volledig open' »

 • Zwollenaar schreef:

  Tjonge jonge wat werken ze traag aan zo,n weg!!!
  De weg van Zwolle naar Kampen was in 4 weken voorzien van nieuw asfalt etc.

 • Jan schreef:

  @Zwollenaar De weg naar Kampen was enkel gesloten voor asfalteringen.
  De Havezathenallee wordt volledig opnieuw ingericht! Hier gaat gewoon vele malen meer tijd in zitten.

 • Marcel schreef:

  Jan, het is niet de bedoeling dat je een klagende burger van genuanceerde repliek bedient. Het is de bedoeling dat je meehuilt met de wolven!
  Oftewel: die vervelende gemeente doet gewoon aan burgertje pesten! Ze doen er expres zo lang over! En ik heb daar heel veel last van!

 • Zwollenaar schreef:

  @Jan,
  De weg naar kampen is ook deel opnieuw ingericht en is ook wel stukje langer dan hier in Stadshagen. Ook als ik ze bezig zie zijn het er nooit meer dan handje vol wegwerkers :(

 • Jan schreef:

  Jullie zullen ongetwijfeld gelijk hebben, maar onderschat de planning, organisatie en uitvoering van dit soort werkzaamheden niet! er wordt vaak geredeneerd vanuit hetgeen iemand ziet. Wat er “achter de schermen” gebeurt wordt vaak vegeten.

 • Jeroen schreef:

  @Jan, het werk achter de schermen gebeurd van te voren, buiten het zicht en daar hoeft geen weg voor worden afgesloten. In verhouding tot de weg naar Kampen duurt dit inderdaad absurd lang. En het is een kwestie van plannen en doorpakken. Vast niet dezelfde aannemer.

 • Hans schreef:

  Over de snelheid van uitvoering valt niet veel te zeggen. De gemeente heeft zelf in de aanbestedingsdocumenten aangegeven dat het werk sterk gefaseerd uitgevoerd moet worden. Momenteel loopt de aannemer een dikke twee maanden voor op hetgeen aangegeven in de contractstukken. Je kunt niet van de aannemer verwachten dat het werk sneller gaat dan het momenteel gaat, tenzij er voor hem een aanzienlijke financiele vergoeding tegenover staat. Als je rekent op een jaar werk en je moet dit in de helft van de tijd doen en daarna weer een andere werk (openbaar) voor een klote prijs moet aannemen kan ik de aannemer goed begrijpen. Gemeente had gewoon in de voorbereidingsfase beter moeten nadenken toen de eisen inzake de fasering contractueel vastgelegd zijn. Het werk had namelijk inderdaad veel sneller gemaakt kunnen worden. Volgens mij is het uitlopen van de bouwactiviteiten van de vrije kavels langs de Havezathenallee één van de voornaamste redenen. De gemeente wil namelijk de aanleg van de Havezathenallee zo lang mogelijk te rekken zodat vrachtverkeer en dergelijke geen schade meer zal kunnen richten aan de nieuwe weg. Waarom zijn anders de kruisingsvlakken overgeslagen, deze zijn namelijk erg schade gevoelig. Met andere woorden de gemeente had de werkzaamheden liever een jaar later uitgevoerd maar de politieke en de druk van de bewoners was te hoog om het zolang uit te stellen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!