Tram Zwolle-Kampen duurder door extra spoor

zaterdag 22 oktober 2011

Het Kamperlijntje dat nu nog in dienst is als pendeldienst tussen Zwolle en Kampen

De omvorming van de treindienst op het Kamperlijntje naar de regiotram tussen Zwolle en Kampen gaat 750.000 euro meer kosten. Om een kwartiersdienst mogelijk te maken moet er op het spoor langs Stadshagen 500 meter extra rails worden aangelegd. Dat meldt het Reformatorische Daglad. De extra rails is nodig om de trams elkaar te laten passeren ter hoogte van de wijk Stadshagen. In Stadshagen worden de komende jaren twee haltes aangelegd voor de regiotram.

Noodzakelijke aanleg
De kosten van 750.000 euro voor de verdubbeling van het spoor langs Stadshagen worden betaald door de provincie Overijssel, bevestigde een woordvoerder vrijdag tegen de krant. Afgelopen zomer zou bekend zijn geworden dat een kwartiersdienst onmogelijk is zonder extra in het spoor te investeren. Het schrappen van een halte bij IJsselmuiden zou een oplossing zijn, maar dat weigerde de gemeente Kampen.

Exploitanten
Momenteel kunnen exploitanten voor de toekomstige regiotram zich inschrijven voor een concessie, nadat eerder dit jaar het aanbod tegenviel. Daardoor besloot de provincie het eisenpakket aan te passen en de inschrijving opnieuw te starten. De provincie Overijssel bespreekt overigens ook een plan waarbij de provincie de tram koopt en verhuurt aan toekomstige exploitanten, om zo kosten te drukken.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!