Definitief ‘ja’ voor trams door Stadshagen

vrijdag 25 november 2011

Dubbel spoor ter hoogte van tramhaltes Stadshagen (bron: www.overijssel.nl)

De provincie Overijssel heeft met het besluit om zelf treinstellen aan te schaffen de komst van trams en stations in Stadshagen zekergesteld. Althans, als er zich een vervoerder meldt om de exploitatie op de lijn te willen vervullen. Eerdere aanbestedingen voor de vervanging van de huidige treindienst mislukten door de hoge kosten. Ondanks hevig protest van de oppositie besloot de coalitie van VVD, CDA, SGP en ChristenUnie tot de aanschaf van het materieel met een prijskaartje van maximaal 35 miljoen euro.

Twee stations
Er had eerder dit jaar al duidelijkheid moeten zijn over het vervoer van de toekomstige tramdienst tussen Zwolle en Kampen, maar aanbestedende partijen vreesden voor te lage rendabiliteit als ze zelf het materieel moesten aanschaffen. De provincie neemt deze aanschaf nu op zich, waardoor er naar schatting in 2014 trams twee stations in Stadshagen aandoen. Naar verwachting wordt eind dit jaar nog een exploitant bekend gemaakt.

Tram welkom
De tramdiensten in Stadshagen zijn welkom voor het forenzenverkeer. Met het oog op de komst van nieuwbouwwijk De Tippe en het grote aantal inwoners dat Stadshagen uiteindelijk rijk zal zijn, is een goede ontsluiting door openbaar vervoer belangrijk in de wijk. Ideeën van de oppositie om meer bussen te laten rijden haalden het uiteindelijk niet.

 

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!