Peiling: extra container in tuin of afval ondergronds?

zondag 8 juli 2012 16 reacties

Zeg het maar: een vierde container of een eindje lopen met de vuilniszak in uw hand?

De aankondiging van de gemeente om het afval in de wijk Stadshagen deels ondergronds te laten inzamelen, hetgeen betekent dat u met de vuilniszak een eindje aan de wandel moet om het naar een afvalpunt te brengen, maakte direct een discussie los op deze site. De gemeente wil meer plastic inzamelen, maar de Stadshagenaar had in eerste instantie na groot protest laten weten geen extra container in de tuin te willen. Met dit plan denkt de gemeente een oplossing gevonden te hebben. Waar kiest u voor?

Extra container of ondergronds?
De inzameling van plastic  bij het inzamelpunt nabij het winkelcentrum valt tegen en de gedachte is dat de opbrengst van het scheiden van afval meer gestimuleerd wordt wanneer dit direct aan huis gebeurt. Een eerste plan om plastic in een extra container in te zamelen werd fel verworpen door lezers van deze website. Met name de wildgroei van containers in de tuinen en steegjes werd gevreesd.

Een nieuwe oplossing om het scheiden tot volledig wasdom te laten komen is de centrale inzameling van het dagelijkse afval door ondergrondse containers. De huidige containers blijven staan, waarvan de grijze voortaan voor het plastic is bedoeld. Uw zak huisafval mag naar de ondergrondse containers die over heel Stadshagen worden verdeeld, het groente-, fruit- en tuinafval blijft gewoon in de groene container.

Wat wilt u?
Bent u voorstander van de ondergrondse container om de hoek, waarvoor u een eindje moet lopen om het afval te dumpen? Of heeft u dan liever die vierde container in de tuin? Laat het ons weten in de peiling!

Ondergronds inzamelen in de wijk of een vierde container in uw tuin?

  • Doe mij liever een vierde container voor plastic (53%, 173 stemmen)
  • Ik loop liever met de vuilniszak naar de ondergrondse container (32%, 104 stemmen)
  • Wat er ook komt, ik ga geen plastic scheiden (16%, 51 stemmen)

Aantal stemmen: 327

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!