Peiling: hoe veilig is de fietser in Stadshagen?

zaterdag 11 augustus 2012 6 reacties

De fietser in Stadshagen is belangrijk. Dat blijkt wel uit de vele fietspaden die er zijn aangelegd en de verkeersknip die de wijk verkeerskundig in tweeën splijt. Bovendien hecht ook de Stadshagenaar veel waarde aan fietsen, zo blijkt uit de vele reacties die op deze site binnenkomen bij discussies over verkeersveiligheid. Toch gaat het soms mis. Zo waren er op het Twistvlietpad gewonden te betreuren bij een botsing en werd er recent een kind aangereden op een fietspad bij het winkelcentrum. De peiling: hoe veilig is de fietser in Stadshagen?

Discussieer mee
Naast de peiling kunt u meediscussieren over dit onderwerp in de reacties onder dit artikel. Is Stadshagen veilig genoeg? Wordt er juist teveel aandacht aan fietsers geschonken? Of kunnen de fietspaden in Stadshagen beter worden ingericht? Laat het ons en de lezer weten.

Hoe veilig is de fietser in Stadshagen?

 • Gemiddeld veilig (55%, 48 stemmen)
 • Onveilig (24%, 21 stemmen)
 • Veilig (22%, 19 stemmen)

Aantal stemmen: 88

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

6 reacties op 'Peiling: hoe veilig is de fietser in Stadshagen?' »

 • Annette schreef:

  Onveilig aan de ene kant nu ik in mijn scoot rijd maar… Fietsers moeten zich ook aal,de regels houden zoals hand uitsteken en licht aan doe in. De avond, dit vernam ik in de avond toen ik nog auto reed dat weinig fietsers dat doen

 • 1stcobra schreef:

  veel brede en duidelijke fietspaden maar rondom het centrum zitten aardig wat gevaarlijke punten:
  belverderelaan-twistvlietpad, werkerlaan voor het gezondheidshuis en aan de overkant hetzelfde (5 meter breed trottoir maar geen fietspad..), gehele kruising Werkerlaan thv de sportschool (2 oversteken achter elkaar).

 • SPZ schreef:

  Nog een punt wat het er niet veiliger op maakt: rotondes die door fietse 2 kanten op genomen mogen worden (2-richtingsverkeer op de fietspaden), dit verwachten veel automobilisten niet (tijdig). Valt me nog alles mee hoe weinig ongelukken er op de rotondes in S’hagen gebeuren.
  Evengoed ben ik op zich wel best tevreden over de fietspaden binnen S’hagen, alleen idd. rondom het wc is het onoverzichtelijk. Ohja, en niet te vergeten de paaltjes op bepaalde plaatsen, maar daar is de gemeente volgens mij voor aan het inventariseren.

 • MD schreef:

  Ik vind vooral de oversteekplaats bij de Belvederelaan (van de Oude Wetering naar het Twistvlietpad en vice versa) heel onveilig. Officieel hebben fietsers daar voorrang, maar automobilisten komen vaak met een noodgang aanrijden en ik heb al diverse keren bijna een aanrijding gehad. Vooral in de spits is het een crime om daar te rijden.

  De dubbele oversteek bij het Health Center is erg onoverzichtelijk. Door alle geparkeerde auto’s kun je vaak niet zien of er iets aan komt. Ik ben benieuwd of de aanpassing van deze oversteekplaats het gewenste effect heeft.

  Wat mij betreft maken ze op beide plaatsen een fietstunnel (of een autotunnel), zodat fietsers en automobilisten elkaar niet meer hoeven te kruisen.

 • Linda schreef:

  Ik denk dat de fietser het beter heeft getroffen dan de voetganger in Stadshagen. Neem nu alleen al de Frankhuizerallee. Geen enkel zebrapad! De verkeerssituatie bij de rotonde Frankhuizerallee/Banddijklaan is voor de voetganger een ware beproeving. Op de hoek zit een kinderdagverblijf en als je je kinderen op wilt halen, kun je dat beter niet lopend doen, want oversteken is erg gevaarlijk. Overigens word je als automobilist ook niet vrolijk van die situatie want de fietsers weten niet hoe ze een rotonde moeten nemen. Er wordt structureel tegen het verkeer in gefietst, geen handen uitgestoken om richting aan te geven enzovoort. Er is nog veel te doen!

 • Marcel schreef:

  En hoe moet je een rotonde nemen? Eén rotonde verder mag je gewoon beide kanten op fietsen. Weet je zeker dat dit niet mag op deze rotonde?
  Volgens mij heb je gelijk en mag dat in dit geval niet, maar als elke rotonde andere spelregels heeft wordt het niet makkelijker.
  Overigens gedragen automobilisten zich op betreffende rotonde erg netjes. Ik fiets/wandel daar elke dag en tref voornamelijk mensen die elkaar ruimschoots de ruimte geven.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!