Wanneer mag Stadshagen Sint Maarten lopen?

donderdag 1 november 2012 30 reacties

Elf november is het Sint Maarten, de dag dat kinderen zingend langs de deuren gaan. Een duidelijke datum, totdat deze op een zondag valt zoals dit jaar het geval is. Onze redactie wordt overstelpt door vragen over op welke dag er nu eigenlijk gelopen mag worden: de zondag, of de dag ervoor of erna. Eerlijk gezegd: wij weten het ook niet en de Wijkstichting organiseert geen tocht. Daarom vragen we het jullie: wat wordt de dag waarop Sint Maarten wordt gehouden? Samen bepalen we een datum om te lopen.

Geen georganiseerde optocht, twijfel over datum
Een georganiseerde lampionnenoptocht zal er dit jaar in Stadshagen niet zijn, zo laat Wijkstichting Stadshagen Totaal ons weten. Sinds kort zijn er wel weer meer vrijwilligers bij de wijkstichting, maar ze willen het organiseren van evenementen in de wijk langzaam oppakken. Dat neemt niet weg dat er op of rond elf november hordes kinderen door de wijk gaan lopen waarvan de ouders zich vertwijfelt afvragen op welke dag er eigenlijk gelopen kan worden. Mag het op zondag of verstoort dat de zondagsrust? Of moet het zaterdag of maandag?

Help mee, kies de beste dag om te lopen
Laat als Stadshagenaar weten wat volgens jullie het beste is om te lopen. Kan het gewoon op zondag of moet het de dag ervoor of er na? Zo kunnen wij in ieder geval iets meer duidelijkheid scheppen in het grote aantal vragen die er gesteld worden en hopen we kinderharten een teleurstelling te besparen als mensen onvoorbereid lampionnen aan de deur krijgen. Helpt u mee? Vul de poll hieronder in en deel dit bericht onder uw kennissen, vrienden of familie in Stadshagen.

Stadshagen mag Sint Maarten lopen op:

  • Zondag 11 november (62%, 208 stemmen)
  • Zaterdag 10 november (31%, 104 stemmen)
  • Maandag 12 november (8%, 26 stemmen)

Aantal stemmen: 338

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!