Geslaagde en gezellige Sint Maarten

maandag 11 november 2019
Geslaagde en gezellige Sint Maarten

Sint Maarten was maandagavond weer een gezellig en zeer geslaagd feest in Stadshagen, één van de kinderrijkste wijken van Nederland. Alhoewel het aantal kinderen voor de deuren per buurt wisselde, kwamen er in sommige straten vele tientallen kinderen langs.

De kinderen brachten dit jaar ook veel zelfgemaakte lampionnen mee. De weersverwachtingen waren nog even spannend: rond zes uur haastten de eerste ouders zich met hun kroost door de straten met een schuine blik op de buitenradar. Toch bleef striemende regen tijdens het lampionnenspitsuur gelukkig uit.

Aan de Akkerbergstraat kregen kinderen een wel heel bijzondere traktatie. Daar deelde Aimée Streefland kinderboeken uit. Alle veertig boekjes werden door kinderen meegenomen.

Het artikel gaat verder na de tweet.

https://twitter.com/AimeeStreefland/status/1193801133023739904

Waar in sommige straten de kinderschare met lichtjes zo groot was dat er bijna files voor woningen stonden en de bewoners zich begonnen af te vragen of er wel genoeg snoep in huis was, waren er ook delen waar het wel heel rustig bleef.

Zoals in Frankhuis, waar Marthijn van den Heuvel zich afvroeg waar iedereen bleef. Het is te hopen dat er nog wat kinderen langs zijn gekomen, anders moet Marthijn heel wat zakjes opentrekken.

Van een aantal Sint Maartenlopers kregen we foto’s, onder meer van de buit. Eén ding is duidelijk: er is ontzettend veel snoep in de omloop gegaan. En een enkele mandarijn. Veel succes met eten en… goed jullie tanden poetsen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!