Aftrap Sint Maarten in Stadshagen (foto’s)

zaterdag 10 november 2012 5 reacties
Aftrap Sint Maarten in Stadshagen (foto’s)

Zingende kinderen in Stadshagen. Foto: @FredaGaasbeek

Het leverde op deze website flinke discussie’s op en ondanks een richtinggevende peiling werden voor- en tegenstanders het maar niet eens over een datum waarop Sint Maarten nu wel of niet in Stadshagen gelopen kan worden. Ja, meer dan zestig procent vond de zondag elf november de beste dag. Nee, zei een derde, dat is zaterdag de tiende. Welnu, dat laatste deel was zaterdagavond daadwerkelijk op straat te vinden. Het maakt de redactie niet uit wanneer er gelopen wordt, gezelligheid in de wijk staat voorop. En het levert prachtige foto’s op, dank voor de inzendingen!

Wisselend beeld
Na etenstijd werd het drukker in de wijk en dat leek per wijkwindstreek te wisselen qua intensiteit. Zo werd er vanuit ‘de mossen’ gemeld dat de schalen snoep al nagenoeg leeg waren en maakte een enkeling zich op Twitter zorgen over de dag erna (want geen snoep), en bleef het elders angstvallig stil. Misschien ook wel omdat een ander weer aangaf de bel eraf te hebben gehaald. Hoe dan ook, zaterdagavond tien november bleek een gezellige voorschot te zijn op zondagavond.

Hieronder volgen enkele foto’s van vanavond. Dank @FredaGaasbeek en @Jochem1977. Heeft u ook mooie foto’s? Stuur ze op!

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Aftrap Sint Maarten in Stadshagen (foto’s)' »

 • Stadshagenaar schreef:

  “Het Geloof maakt meer kapot dan je lief is”

 • onzin schreef:

  Geloof maakt helemaal niets kapot de mens!
  Zondag is gewoon een rustdag. Het lopen gebeurd al jaren op de zaterdag als het op zondag valt. Zelf op sbs werd het nog vermeld dat er zaterdag werd gelopen. in de omliggende dorpen word er ook niet op zondag gelopen.
  Wat is het probleem om op zaterdag te lopen? zo toon je respect voor de mensen die wel baat hebben aan hun rustdag.
  Voor een kind maakt de datum niet uit het is de ouder die moeilijk doet.

 • Ben Thuis schreef:

  @ onzin: Doe dan niet zo moeilijk op zondag…………

 • GJ schreef:

  Inderdaad…. overal in de media werd gezegd dat het op zaterdag lopen was… en ik weet nog uit mijn jeugd dat als 11 op zondag viel we gewoon op de avond er voor liepen… dus ook ik had op zondag niks meer uit te delen.

 • Marcel schreef:

  @Onzin
  Je draait de zaak om. Jij doet moeilijk. Met een religie in de hand wil je ons er van overtuigen dat het beter is om Sint Maarten op de verkeerde dag te vieren, want Zondag is een rustdag? Zondag is geen rustdag. In jouw beleving is het een rustdag en Sint Maarten past daar kennelijk niet in (Studio Sport kijken wel?).
  Ik hoop dat je goed uitgerust bent. Mijn kinderen hebben heel gezellig Sint Maarten gevierd en hebben daarbij niemand gestoord die dat niet wilde.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!