Basisscholen overvallen door jeugdige vertellers

De vertellers van Vertellers in de Aanval hebben vandaag de groepen acht van alle basisscholen in Stadshagen overvallen met verhalen. Dit project van Van der Capellen en de Verhalenboot is bedoeld om de basisschoolleerlingen te prikkelen om zelf te gaan vertellen. Op Van der Capellen is het voor kinderen mogelijk zich te ontwikkelen in het vertellen van verhalen.

De Vertellers in de Aanval is een jaarlijks project van Van der Capellen en De Verhalenboot. Zij hebben Laura , Barbara, Kim, Anne en Lieke, die leerlingen zijn van de Talentstroom(t) van Van der Capellen, opgeleid tot echte verteltalenten. Elk jaar gaan de talenten op stap om een groep scholen te verassen met een leuk en spannend verhaal. Deze keer is het om aandacht te vragen voor de opendag van Van der Capellen van aanstaande zaterdag. Ook vandaag luisterden de kinderen van groep acht weer vol spanning naar de mooie verhalen.

Vertellers in de Aanval: het is inmiddels een beproefd concept. In sets van tien minuten worden klassen overgenomen door verhalenvertellers. Ze gaan net zo snel als dat ze gekomen zijn. Het is een bliksemaanval, met het idee, het vertellen, de oeroude kunstvorm en belangrijkste vorm van overdracht sinds mensenheugenis, letterlijk weer onder de mensen te brengen.

De vertellers  van de Talentstroom(t) van Van der Capellen zijn ook in het eerste weekeinde van juni (31 mei, 1 & 2 juni) te zien op Waterval Internationaal Vertelfestival tijdens Zwolle Unlimited. Op het Waterval Internationaal Vertelfestival vertellen ze verhalen die ze ook op de scholen tijdens de aanval hebben vertelt.