Nationale Sportweek van start met SportFestival

maandag 22 april 2013
Nationale Sportweek van start met SportFestival

De Nationale Sportweek is op maandag 22 april van start gegaan. Deze week worden in heel Nederland tal van sportactiviteiten georganiseerd om te laten zien en ervaren hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Een bijzonder onderdeel dit jaar zijn de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Voor de leerlingen van Het Festival, De Krullevaar en De Schatkamer is de Nationale Sportweek op maandag geopend met het SportFestival.

OOZ SportFestival Het FestivalOnder de gemeenschappelijke titel ‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’ organiseren de drie openbare basisscholen De Schatkamer, De Krullevaar en Het Festival, dit voorjaar activiteiten en projecten in Stadshagen. Maandag 22 april wordt, ter opening van de Nationale Sportweek, door Het Festival op het Sportpark De Verbinding het SportFestival georganiseerd. Het SportFestival is een groots sportevenement waar alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van Het Festival, De Krullevaar en De Schatkamer, ruim 550 kinderen in totaal, aan mee zullen doen.

OBS Het Festival: een feest om te bewegen!
De openbare basisschool Het Festival is een kindcentrum waar het hele team, samen met de ouders ervoor wil zorgen dat kinderen zich prettig voelen, veel dingen kunnen leren maar ook vooral veel dingen kunnen doen. Welbevinden, leren en ervaren zijn de drie kernbegrippen binnen deze Brede School. Daarbij wil Het Festival dat kinderen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarom organiseert de school een uitgebreid aanbod op het gebied van Sport, Kunst en Cultuur, Techniek en Nieuwe Media en Milieu. Het SportFestival op 22 april is één van de uitwerkingen van het profiel van Het Festival.

Alle kinderen moeten kunnen sporten!
Het SportFestival kent als goed doel het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt voor deze gezinnen de contributie en benodigde sportattributen. Binnen Openbaar onderwijs Zwolle en Regio zijn scholen die zich extra inzetten voor sport. Onder andere de Thorbecke Scholengemeenschap en OBS Het Festival. Hierin hebben deze twee scholen elkaar gevonden. Bij de officiële opening van het SportFestival is door de Thorbecke Scholengemeenschap een bedrag van 500 euro voor het Jeugdsportfonds overhandigd.

Samen sporten
Voor kinderen is sporten een beleving voor zich zelf maar ook samen met anderen. Tijdens het SportFestival hebben  kinderen van meerdere basisscholen met elkaar gesport. De sportactiviteiten waren speciaal gekozen om het belang van samenwerking te benadrukken. Zo kende het SportFestival onderdelen als: ‘De Levende Knoop’ en de ‘Skippyslang’. De Levende Knoop is een spel waarbij kinderen elkaar de hand geven en vervolgens met z’n allen één grote cirkel proberen te vormen. Bij de Skippyslang zit de hele groep op een grote ‘Skippyslang’ en moeten de kinderen door samen te springen een parcours afleggen. Dat vraagt om samenwerking!

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!