Gemeente in versnelling tegen hardrijders

zaterdag 21 september 2013 5 reacties
Gemeente in versnelling tegen hardrijders

De gemeente Zwolle gaat in de versnelling tegen hardrijdende wijkgenoten. Uit buurtonderzoeken is gebleken dat ondanks de inzet van smileys en andere maatregelen er toch nog veel klachten zijn over te hard rijdende buurtgenoten. In de wijk Stadshagen is ook veel kritiek op onverantwoord hard rijdende wijkgenoten.

De gemeente Zwolle gaat daarom de komende tijd op 32 plekken in de stad meer aandacht schenken aan de maximumsnelheid. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van meer snelheidssmileys en markeringen op wegen waar een dertig- of vijftig kilometer per uur limiet geldt. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Verder verwacht de gemeente dat verkeersdeelnemers zelf ook begrijpen dat er een snelheidslimiet geldt en zich hier dan ook aan houden. Zwolle wil ook verder door met initiatieven van de wijkbewoners zelf. Een goed voorbeeld zijn de twee meiden uit Stadshagen die recent een actie op touw zetten om aandacht te vragen voor de hardrijdende buurtgenoten in de straat.

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Gemeente in versnelling tegen hardrijders' »

 • Sjon schreef:

  Gaan ze dan ook eens wegen aanpassen met een doelloos lage snelheid?

 • Geert schreef:

  Komen ze binnenkort ook een keertje posten in de Klokkengieterlaan ? Ondanks het feit dat hier een school staat, schijnen de meeste auto bestuurders hier ook niet te snappen dat een gepaste snelheid gewenst is….en die drempel die er ligt…het is een lachertje, de meeste bestuurders nemen deze alsof hij er voor de fun in zit.

 • Harmen schreef:

  @ Geert, helemaal mee eens. Een wegversmalling zo links en rechts is hier geen overbodige luxe. Snap het ook niet dat de weg voor een school een 50 weg is, maak er na de rotonde gelijk 30 km/h van en niet alleen de zijstraatjes. En richt de weg er ook op in, betrap me er zelf ook wel eens op dat het wel heel makkelijk gaat allemaal wat betreft de snelheid. En dan kan er wel heel groot “school” op de weg staan, maar dat doet weinig volgens mij.

 • bewoner schreef:

  Woon zelf in de binnendijkstraat en houd mijn hard vast zo hard als ze hier s`morgens en sàvonds de straat in en uit rijden.Vooral op de tijdstippen dat de kinderen naar school gaan en uit school komen.Er liggen hier wel verkeersdrempels maar die zijn zo weggezakt dat de drempels geen effect meer hebben.
  Dus van mij mogen ze opgehoogd worden.Misschien dat wij dan de snelheid eruit kunnen halen. denk ook aan het tijdstip 17.00 uur.

 • John schreef:

  GRappig, dat ze dan nu in eens vandaag op de klokkengieterlaan stonden.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!