Gemeente in versnelling tegen hardrijders

zaterdag 21 september 2013 5 reacties
Gemeente in versnelling tegen hardrijders

De gemeente Zwolle gaat in de versnelling tegen hardrijdende wijkgenoten. Uit buurtonderzoeken is gebleken dat ondanks de inzet van smileys en andere maatregelen er toch nog veel klachten zijn over te hard rijdende buurtgenoten. In de wijk Stadshagen is ook veel kritiek op onverantwoord hard rijdende wijkgenoten.

De gemeente Zwolle gaat daarom de komende tijd op 32 plekken in de stad meer aandacht schenken aan de maximumsnelheid. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van meer snelheidssmileys en markeringen op wegen waar een dertig- of vijftig kilometer per uur limiet geldt. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Verder verwacht de gemeente dat verkeersdeelnemers zelf ook begrijpen dat er een snelheidslimiet geldt en zich hier dan ook aan houden. Zwolle wil ook verder door met initiatieven van de wijkbewoners zelf. Een goed voorbeeld zijn de twee meiden uit Stadshagen die recent een actie op touw zetten om aandacht te vragen voor de hardrijdende buurtgenoten in de straat.

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!