Supermarkten: zondagopenstelling voor alle vestigingen in Zwolle

woensdag 30 oktober 2013 12 reacties
Supermarkten: zondagopenstelling voor alle vestigingen in Zwolle

Alle supermarkten in Zwolle willen op zondag open. Nu kunnen slechts enkele supermarkten dat op zondag door middel van een loting en dat is oneerlijke concurrentie, schrijven de winkeliers in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad. In Stadshagen mag de Jumbo van ondernemer Nagelmaeker door middel van een loting een jaar op zondag open. Ook de Albert Heijn zou dit willen.

‘Oneerlijke concurrentie moet stoppen’
De openstelling van supermarkten op zondag is een succes. Bij de Jumbo in Stadshagen is het op deze dag smoordruk. Begin dit jaar werden er door middel van een loting enkele supermarkten bij proef aangewezen voor een openstelling op zondag. Maar sinds juli mag de gemeente zelf beslissen over de zondagsopenstelling. “Wij doen dan ook een klemmend beroep op u als gemeenteraad om versneld de oneerlijke concurrentie die is ontstaan sinds februari 2013 weg te nemen”, schrijven de gezamenlijke supermarkten van Zwolle. “U kunt namelijk als raad snel beslissen dat alle supermarkten binnen gestelde tijden op zondag open mogen zijn.”

Meer werkgelegenheid
Als voordeel noemen de supermarkten dat er extreme drukte wordt voorkomen, zoals bij de Jumbo in Stadshagen soms het geval is op zondag. Verder zorgt het voor extra werkgelegenheid en hoeven extra aangenomen personeelsleden niet na een jaar al weer op straat worden gezet. De gemeenteraad van Zwolle bespreekt de brief begin november.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!