Nieuwe AH Stadshagen wordt fors groter

maandag 2 november 2015
Nieuwe AH Stadshagen wordt fors groter

De vernieuwde Albert Heijn in het winkelcentrum van Stadshagen wordt fors groter en krijgt een ruimer assortiment. Daarbij is er meer ruimte voor de klant om te winkelen. StadshagenNieuws kreeg twee dagen voor de opening van de winkel een kijkje achter de schermen bij de complete vernieuwing van de supermarkt. Dat gebeurt in een ijltempo van amper twee weken tijd.

Eén van de twaalf ‘Extra grote’ winkels
Laverend tussen hardwerkende vulploegen, karren vol met producten en ladders leidt supermarktmanager Bert Deterd ons door de supermarkt. Samen met assistent Gerda Kloeten mag hij vanaf woensdag elf uur de vernieuwde Albert Heijn in Stadshagen leiden. Trots laat Bert de ruimte in de supermarkt zien. “De wijk is gegroeid en we laten de supermarkt in vloeroppervlak meegroeien”, vertelt hij. “Er is nu fors meer oppervlakte. Dit is één van de twaalf ‘Extra grote’ Albert Heijn winkels in Nederland.”

Waar komt de extra ruimte vandaan waardoor de winkel ineens een stuk groter wordt? Blijkt dat een deel van het pand niet werd gebruikt en loze ruimte was in de oude situatie. Deze ruimte is nu betrokken bij de winkel, waardoor het oppervlak van de winkel ineens een stuk groter wordt.

De snelheid waarmee de Albert Heijn wordt omgebouwd is bijna duizelingwekkend; in ruim anderhalve week tijd staat er een compleet nieuwe winkel. Van de ‘oude’ Albert Heijn is bijna niets meer te herkennen. Alle oude producten zijn eerst uit de winkel gehaald, waarbij het ‘vers’ naar de voedselbank is gebracht. Daarna begon de radicale verbouwing en het opnieuw vullen van de AH.

Meer service
Bij binnenkomst valt de grotere ruimte rond de groenafdeling direct op. “We zetten meer in op gezond. En er is veel meer aanbod”, vertelt Bert Deterd. De vernieuwde Albert Heijn biedt nu ook zelfscan, een grillafdeling, en stomerij en een sinaasappelpers. En voor de deur staan splinternieuwe karren.

De tijdelijke sluiting van de Albert Heijn leverde buurman Jumbo in het weekend megalange rijen op. Soms tot achterin de winkel. Daar komt woensdag een einde aan als de AH om elf uur wordt geopend, mét een actie. Wat dat precies is houdt de nieuwe supermarktmanager nog even geheim.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!