Vogelgriep Kamperveen: Stadshagen binnen onderzoekszone

vrijdag 21 november 2014
Vogelgriep Kamperveen: Stadshagen binnen onderzoekszone

Op een pluimveehouderij aan de Leidijk in Kamperveen is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vrijdag gemaakt. Door de uitbraak zijn er maatregelen getroffen. Binnen een straal van tien kilometer worden alle pluimveebedrijven onderzocht op eventuele aanwezigheid van het virus. Stadshagen valt voor een deel binnen die tien-kilometercirkel.

Tien kilometerstraal
De uitbraak van vogelgriep in Kamperveen werd vrijdagochtend vastgesteld. Het is het derde geval van vogelgriep in korte tijd. Of het gaat om de milde of gevaarlijke variant is nog niet duidelijk. De andere twee gevallen zijn wel als gevaarlijk bevonden. Binnen een straal van tien kilometer liggen nog eens 34 andere pluimveebedrijven. Die worden allemaal onderzocht op aanwezigheid van het vogelgriepvirus.

“Binnen dit gebied liggen 34 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. Ook worden contacten van het besmette bedrijf onderzocht”, meldt het ministerie.

10.000 kippen geruimd
Het bedrijf in Kamperveen had tienduizend kippen die allemaal zullen worden afgemaakt. Het Rijk is bestrijdplichtig volgens Europese regels, om verspreiding tegen te gaan. Door de uitbraak van vogelgriep is er voor het hele land een vervoersverbod ingesteld van pluimvee.

Update: de boerin van de boerderij in Kamperveen vermoed de zeer besmettelijke variant van vogelgriep, zo meldt RTV Oost:

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!