Geen verdere verspreiding vogelgriep in omgeving

maandag 24 november 2014
Geen verdere verspreiding vogelgriep in omgeving

De zeer besmettelijke variant van vogelgriep heeft zich niet verspreid binnen de tien kilometerzone rond Kamperveen. Dat heeft het ministerie deze ochtend bekend gemaakt. Het  virus, H5N8, werd afgelopen vrijdag ontdekt op twee bedrijven in Kamperveen. Rond de plek werd een onderzoekscirkel ingesteld die dwars door Stadshagen loopt.

Geen vogelgriepvirus
In het gebied zitten 32 andere pluimveehouders, waaronder in de directe omgeving van Stadshagen. Al deze boeren hielden hun adem in voor de uitslag, die maandagochtend vroeg kwam. Op geen van alle 32 bedrijven is de besmettelijke variant van het vogelgriepvirus gevonden.

Maatregelen
Door de instelling van een tien-kilometerzone die dwars door Stadshagen loopt zijn er wel beperkingen binnen de wijk. Zo is er een vervoersverbod van onder meer pluimvee en mest en moeten alle kippen worden afgeschermd of opgehokt. Of deze maatregelen nu versneld worden ingetrokken is nog niet bekend.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!