Maatregelen in Stadshagen wegens H5N8

zondag 23 november 2014
Maatregelen in Stadshagen wegens H5N8

In Stadshagen zijn maatregelen genomen tegen de verspreiding van het vogelgriepvirus. Volgens richtlijnen van het Ministerie van Economische Zaken geldt er een vervoersverbod binnen een straal van tien kilometer die dwars door de Zwolse wijk loopt. Langs de grenslijn zijn nu borden met vervoersverboden verrezen.

Kinderboerderijen op slot
Alle kinderboerderijen in de wijk zijn op slot gegaan. Het verbod is landelijke ingesteld om verspreiding van het gevaarlijke virus H5N8 tegen te gaan. Datzelfde virus werd zaterdag ook in Kamperveen vastgesteld, dat op een steenworp afstand ligt van Stadshagen.

Toen vorige week de vogelgriep in Utrecht uitbrak liepen de kippen nog vrolijk los op één van de dierenweides. Na publicatie op deze website werden de dieren later alsnog opgehokt. De zorg bleek niet geheel onterecht toen enkele dagen later in Kamperveen ook vogelgriep van het type H5N8 uitbrak.

Dunne scheidslijn
Bij één van de kinderboerderijen werd de dunne scheidslijn tussen wilde vogels en opgehokt pluimvee overigens goed duidelijk. Langs de hokken waar de kippen keurig afgeschermd in rondwandelen, fourageren ganzen en wilde eenden. Of trekvogels het virus hebben overgedragen aan het pluimvee is nog niet duidelijk. Het ministerie van Economische Zaken meldde zaterdag dat er in Duitsland in ieder geval één wilde eend is aangetroffen met het gevaarlijke virus.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!