Meer besmettingen van vogelgriep Kamperveen

vrijdag 21 november 2014
Meer besmettingen van vogelgriep Kamperveen

Foto: RTV Oost
Op nog eens twee pluimveehouderijen in Kamperveen zijn klinische verschijnselen van vogelgriep aangetroffen bij pluimvee. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het vogelgriepvirus lijkt zich hiermee te hebben uitgebreid, alhoewel het binnen een straal van één kilometer bevind van het eerste geval. De bedrijven worden vrijdagmiddag nog geruimd.

Stadshagen in controlecirkel
Stadshagen bevindt zich in de zogeheten tien kilometerzone van het vogelgriepvirus. Binnen die zone worden alle bedrijven gecontroleerd op de aanwezigheid van de vogelgriep. Voor alle eigenaren van pluimvee, bedrijfsmatig maar ook hobbymatig, geldt een ophok- en afschermplicht.

Mogelijke zeer besmettelijke variant
Het is nog niet bekend om welke variant van vogelgriep het gaat in Kamperveen, maar de boerin van één van de getroffen bedrijven vermoed dat het gaat om de zeer besmettelijke variant. De H5N8-variant is vastgesteld op twee andere gevallen in Nederland.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!