Rotonde Stadshagenallee open voor fietsers

maandag 24 november 2014
Rotonde Stadshagenallee open voor fietsers

De rotonde ter hoogte van de Stadshagenallee en Havezatheallee is sinds afgelopen weekend voor fietsers rondom toegankelijk. De werkzaamheden aan de Eli Heimanslaan in Breecamp-Oost zijn grotendeels afgerond. Een nieuwe verkeerssituatie waarbij ook het autoverkeer extra moet opletten. Met name omdat al het autoverkeer van en naar Hasselt over deze weg wordt geleid.

Drukke verkeersroute
De rotonde was aan één zijde al open voor fietsers, maar nu kunnen fietsers ook de rotonde helemaal rond fietsen. De route over de Stadshagenallee is nu nog een drukke route, aangezien het doorgaande verkeer richting Hasselt en Genemuiden nog niet over de nieuwe Hasselterweg kan. De planning voor de aanleg van de Hasselterweg heeft ernstige vertraging opgelopen in verband met lopende onteigeningsprocedures. De Boxemtunnel is al geruime tijd opgeleverd, maar ligt nu nog als ongebruikte tunnel in het open landschap van Mastenbroek. Voor het autoverkeer is het dus opletten geblazen, aangezien de fietsers op de rotonde voorrang hebben.

Doorgaand verkeer richting Hasselt en Genemuiden rijdt nu nog door de wijk over deze rotonde

Doorgaand verkeer richting Hasselt en Genemuiden rijdt nu nog door de wijk over deze rotonde

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!