Repair Café Stadshagen officieel van start

donderdag 27 november 2014
Repair Café Stadshagen officieel van start

Op zaterdag 29 november wordt het Repair Café Stadshagen officieel geopend. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. De openingshandeling van Repair Café Stadshagen wordt om 10.00 uur gedaan door de wijkwethouder René de Heer. 

Senseo
Elke laatste zaterdag van de maand worden tussen 10.00 en 14.00 uur in Stadshagen materialen gerepareerd. In november sluiten wij aan bij het landelijke thema: reparatie van Senseo’s. Uiteraard worden ook andere kapotte materialen nagekeken. Repair Café Stadshagen wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, Stichting IJsselheem en Stichting De Gasthuizen te Zwolle.

Landelijk concept
Repair Café Stadshagen sluit aan bij een landelijk concept. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook vrijwillige reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Repareren zit bij veel mensen niet meer in het ‘systeem’. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

Repair Café Stadshagen vindt plaats in gebouw Werkeren, Werkerlaan 154 in Stadshagen. Meer informatie via repaircafestadshagen@gmail.com of Facebook Repair Café Stadshagen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!