Overtollig handgereedschap naar Repair Café Stadshagen

woensdag 25 februari 2015
Overtollig handgereedschap naar Repair Café Stadshagen

Tijdens het eerstvolgende Repair Café in Stadshagen, op zaterdag 28 februari, worden weer kapotte materialen gerepareerd. Deze keer kunt u daar ook uw ongebruikte gereedschappen inleveren voor de Stichting Gered Gereedschap.

Heeft u twee handzagen in huis? Een sleutelset die u niet meer gebruikt? Een naaimachine ongebruikt in de schuur? Lever deze dan in en wij zorgen dat die naar Stichting Gered Gereedschap gaan. Gereedschap dat door u niet meer wordt gebruikt, kan helpen bij het inrichten van technische scholen en het ondersteunen van startende ondernemers in ontwikkelingslanden.

Met uw handgereedschap kunnen jongeren een vak leren en een zelfstandig bestaan opbouwen. De volgende gereedschappen zijn extra gewenst: ring- en steeksleutels, multimeters, lijmklemmen, generatoren, eenvoudige draaibankjes voor hout- en metaal, lasapparaten en accessoires, bankschroeven en alle soorten autogereedschap. De volgende spullen worden niet ingenomen: tuingereedschap, computers, huishoudelijke apparaten en accuboormachines. In de werkplaatsen van Gered Gereedschap wordt het gereedschap gesorteerd, opgeknapt en verzendklaar gemaakt.

Reparatie lukt meestal
Op
31 januari is tijdens de Repair Café weer een grote verscheidenheid aan kapotte apparaten aangeboden. Zoals koffieapparaten, een DVD-speler, afstandsbediening en videorecorder, een platte tv, lampen, Senseo’s, kruimeldief, trui, stofzuiger en staafmixers. Sommige producten worden snel gerepareerd, maar vaak is het ingewikkeld en kost het veel tijd. Een kapotte videorecorder heeft vier uur reparatietijd gekost en helaas bleek die niet meer te repareren, maar de reparateurs geven het dus niet snel op. Er zijn bijna 30 kapotte producten aangeboden en de meeste zijn gerepareerd met de eigenaar mee terug gegaan.

 

Elke laatste zaterdag van de maand is er een Repair Café in gebouw Werkeren tussen 10.00 en 14.00 uur aan de Werkerlaan 154 in Stadshagen. Er zijn geen kosten aan de reparatie verbonden. Een eigen bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

 

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!