Breecamp-Oost krijgt toch eigen bushalte

dinsdag 14 april 2015
Breecamp-Oost krijgt toch eigen bushalte

Breecamp-Oost krijgt toch op korte termijn de langgekoesterde busverbinding. Dat is de uitkomst van oriënterende gesprekken die een speciaal voor dit onderwerp opgerichte werkgroep met de provincie heeft gevoerd. Aansluiting op de stadsdienst is niet mogelijk, dus wordt de verbinding gelegd met het streekvervoer. De inwoners van Breecamp-Oost kunnen op zijn vroegst eind 2015 bij een eigen halte instappen.

Eén buslijn in de wijk
Stadshagen heeft op dit moment één buslijn die het busvervoer naar de binnenstad van Zwolle faciliteert. Breecamp-Oost wordt echter niet ontsloten met de bus, waardoor de inwoners een groot stuk moeten lopen om op de bus te stappen. De komst van een bus naar het wijkdeel was lange tijd onzeker. In het verleden waren er door de provincie al plannen gemaakt om de bus naar het stadsdeel te halen, maar door de bezuinigingen moest de haalbaarheid van de plannen opnieuw worden onderzocht. Bovendien is de wijk nog niet uitontwikkeld en dit bemoeilijkt de ontsluiting van de wijk voor het openbaar vervoer.

Aansluiting op het streekvervoer
Uitbreiding van de stadsdienst bleek door de bezuinigingen op dit moment niet haalbaar te zijn, maar aansluiting op het streekvervoer behoort wel tot de mogelijkheden. Zodra de nieuwe rondweg N331 naar Hasselt gereed is, zullen ter hoogte van de Jac. P. Thijssetunnel twee haltes voor de streekbus in gebruik worden genomen. Dit zal op zijn vroegst eind 2015 het geval zijn.

De haltes zullen worden aangedaan door verschillende streekbussen. Lijn 71 (Emmeloord – Zwolle) biedt onder andere een rechtstreekse verbinding met de Zwolse binnenstad en rijdt maandag t/m vrijdag elk half uur en in de weekenden en ’s avonds elk uur. In de spits zullen ook de lijnen 74 (Kampen – Genemuiden – Zwolle) en 171 (Vollenhove – Zwolle) bij de halte stoppen. Mocht daar behoefte aan zijn, dan kan ook scholierenlijn 674 (Staphorst – Kampen) de halte aandoen.

Reacties van de bewoners
Omdat de provincie met de beschikbare middelen graag een zo optimaal mogelijk openbaar vervoer aan wil bieden, is zij benieuwd wat de bewoners van Breecamp-Oost van de plannen vinden. Reacties kunnen worden gemaild naar bushaltebreecamp@gmail.com. Dit is tevens het e-mailadres waarop de werkgroep te bereiken is.

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!