Katten uit Stadshagen gedumpt in Westerveldsebos

zaterdag 18 juli 2015
Katten uit Stadshagen gedumpt in Westerveldsebos

Het Dierenasiel heeft zich ontfermd over twee gedumpte katten die zijn aangetroffen in het Westerveldsebos. De dieren werden in een slechte toestand aangetroffen. Volgens het asiel waren ze kaal, ziek en mager. Het dierenasiel kreeg tips dat de dieren mogelijk afkomstig uit Stadshagen zijn. In de vakantietijd komt het voor dat dieren aan hun lot worden overgelaten in natuurgebieden.

13.500 dieren per jaar naar asiel
Elk jaar raken in de vakantietijd 13.500 huisdieren hun vertrouwde omgeving kwijt omdat ze door hun eigenaren naar het asiel worden gebracht. Dat blijkt uit cijfers van de Dierenbescherming. De gang naar het asiel kost geld, maar de dieren worden daardoor wel goed verzorgd. Sommige eigenaren laten de dieren echter aan hun lot over door ze uit te zetten in natuurgebieden. Maar veel huisdieren kunnen niet in het wild overleven omdat ze dat niet meer zijn gewend.

Houd rekening met vakantie
Dierenasiels hopen dat eigenaren van dieren goed nadenken voordat ze op vakantie gaan. Loslaten in de natuur kan nare gevolgen hebben voor het dier. Brengen naar een dierenasiel kan, maar besef dat die in deze periode worden overspoeld met huisdieren. Maak eventueel met buren of kennissen afspraken om tijdelijk de verzorging van uw dier over te nemen.

Lees meer over:

| | | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!