Ontwikkeling wijkboerderij blijft bij mooie ideeën

zaterdag 18 mei 2013 2 reacties
Ontwikkeling wijkboerderij blijft bij mooie ideeën

Het wil maar niet lukken met de ontwikkeling van het gebied Havezate-Werkeren. Het geheugentheater komt waarschijnlijk nooit verder dan de fundering die er nu ligt, maar de wijkboerderij mist zelfs dát fundament. De gemeente Zwolle en Landstede hebben namelijk in goed overleg besloten de gezamenlijke ontwikkeling van de wijkboerderij in Stadshagen te stoppen.

Door gewijzigd overheidsbeleid ten aanzien van kinderopvang krijgt Landstede de financiering van de wijkboerderij niet meer rond en daarom trekken ze de stekker uit het project. Dat project loopt al vanaf 2005, toen Landstede na een selectieprocedure de opdracht kreeg in het gebied een wijkboerderij, kinderopvang en activiteitencentrum te ontwikkelen. Het plannen maken duurde tot 2011 waarna Landstede een bouwvergunning kreeg. Sindsdien bleef het stil en omdat Landstede op korte termijn geen zicht kan bieden op een concrete start van de realisatie is in samenspraak met de gemeente besloten te stoppen met het plan.

Kinderen komen allemaal kijken naar de babygeitjes

Babygeitjes in de dierenweide

Havezate-Werkeren
Na het debacle van het geheugentheater, dat evenals de wijkboerderij deel uitmaakt van de plannen voor het gebied Havezate-Werkeren, staat de ontwikkeling van de wijkboerderij zelf nu dus ook stil. De huidige dierenweide is al erg populair in de wijk en veel ouders en kinderen bezoeken deze met groot plezier. Het stopzetten van de plannen voor de wijkboerderij en de doorontwikkeling van het gebied, maakt dat Stadshagenaren nog langer moeten wachten een voorziening die al zo lang verwacht wordt.

De huidige dierenweide en het bijbehorende gebouw, een tijdelijke voorziening die Landstede sinds 2006 aanbiedt, blijft Landstede de komende periode wel beheren.

Bewonersparticipatie
De komende maanden wordt onderzocht of de exploitatie van de nieuwe wijkboerderij kan worden uitgevoerd onder regie van de inwoners van Stadshagen. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in het programma van eisen voor de wijkboerderij. Na de zomer is hier naar verwachting meer duidelijkheid over. Het college hoopt de wijkboerderij medio 2014 in gebruik te kunnen nemen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!