Buurtmoestuin Breecamp organiseert streekmarkt

woensdag 12 augustus 2015
Buurtmoestuin Breecamp organiseert streekmarkt

Wat ooit begon als een moestuin op initiatief van een aantal bewoners van Breecamp-Oost, is nu uitgegroeid tot een buurtmoestuin waar heel Stadshagen van kan genieten. Op 29 augustus is iedereen in Stadshagen uitgenodigd op de buurtmoestuin ‘Hof van Breecamp’ voor een Streekmarkt waar groente, fruit, zuivel, vlees en honing uit eigen streek te koop zijn.

Streekmarkt
De streekmarkt wordt georganiseerd in de buurtmoestuin ‘Hof van Breecamp’ aan de Jac. P. Thijsselaan op de rand van Brrecamp en de Mastenbroekerpolder. Tussen 10 en 15 uur kunnen bezoekers een breed scala aan streekproducten uit de IJsseldelta kopen. Daarnaast zullen ook eigengemaakt producten verkocht worden zoals diverse soorten jam en vers gerookte paling. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Er is een springkussen en een dierenweide waar zij de dieren kunnen aaien. Een bijzonder initiatief aan de rand van Stadshagen en de polder van Mastenbroek.

Wie staan er op de Streekmarkt?
Een klein greep wie er allemaal op de streekmarkt staan: Erf-1, Kalteraardbeien – de moestuin, Hettinga bier, Bakken met Niels, De Vreugdehoeve, BoerPelleboer, Vleesboerderij van Belzen, De Stadsbakker, StadsakkerZ, Boerderijwinkel ’t Rechterveld en Boerderijwinkel Vahl.

Hof van Breecamp
Op een braakliggend veld in het wijkdeel Breecamp-Oost is door een aantal bewoners een moestuin en speelveld aangelegd. Onder de naam ‘Hof van Breecamp’ is dit initiatief uitgegroeid tot een buurtmoestuin waar de buurtbewoners samen elkaar ontmoeten en actief werken in de moestuin.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!