Succesvol buurtproject in Breecamp

maandag 20 mei 2019
Succesvol buurtproject in Breecamp

Wat in 2013 begon als een tijdelijk en klein initiatief in crisistijd op een braakliggend stukje grond, groeide uit tot een permanente buurttuin, de Hof van Breecamp. Aan de rand van de buurt Breecamp in Stadshagen runnen bewoners zelf hun tuin, met daarin privé moestuintjes, veel fruitbomen en fruitstruiken. Op vrijdag 7 juni vindt de officiële ingebruikneming plaats.

Verbinden en ontmoeten.

Hof van Breecamp bestaat uit een team van 15 bewoners, die zich verenigd hebben in een stichting. Zo houdt men de tuin in eigen hand. De Hof biedt meer dan alleen een buurttuin. Het staat in het teken van verbinding en ontmoeting van bewoners. Er is ruimte voor workshops, proeverijen, kleine concerten en andere activiteiten. Ook is er de jaarlijkse streekmarkt, Breecamp Bruist, met verkoop van producten uit de streek. Onlangs is er een zwerfboekenkast geplaatst.

Voedselcoöperatie

Maar er bruist meer in het tot ‘beste vrijwilligersinitiatief van Zwolle’ verkozen project. Onlangs zijn de bewoners gestart met een eigen Voedselcoöperatie, de eerste in Zwolle. Mensen die zich hebben aangesloten halen hun verse, duurzame producten bij boeren en kleine ondernemers in de omgeving van Stadshagen. Dat levert een eerlijke prijs voor de boer en de deelnemers op. Wie lid is profiteert van korting op diverse activiteiten in de buurttuin.

Opening

Wethouder René de Heer verricht op vrijdag 7 juni om 19.30 uur de officiële opening van de tuin, die ligt aan aan de Jac. P. Thijsselaan. Van 19.00 tot 21.00 uur wordt er in de buurttuin gefeest en de oprichting van de Voedselcoöperatie gevierd. De band Om De Hoek komt spelen en er zijn hapjes en drankjes. Kinderboekenschrijfster Willeke Brouwer gaat de zwerfboekenkast in gebruik nemen.

Voor nadere informatie: www.hofvanbreecamp.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!