Bouw 50 woningen Stadshagen officieel gestart

woensdag 21 oktober 2015
Bouw 50 woningen Stadshagen officieel gestart

Met het planten van een boom heeft wethouder René de Heer dinsdag het officiële startsein gegeven voor de realisatie van 50 huur- en koopwoningen in Stadshagen. De woningen worden gebouwd in de wijken Frankhuis en Breecamp. Dertig woningen gaan in de vrije sector in de verhuur, twintig woningen zijn in de verkoop aangeboden.

De woningen zijn ontwikkeld door Sustay | verantwoord wonen. Schutte bouw & ontwikkeling realiseert de woningen, naar het ontwerp van IK_B Architecten.

32 woningen Frankhuis
In Frankhuis worden 32 grondgebonden woningen gerealiseerd. 12 woningen worden aangeboden als vrije sector huurwoningen met huurprijzen vanaf € 850,- per maand. De overige 20 woningen zijn bestemd voor de verkoop. De 32 woningen in Frankhuis onderscheiden zich in 3 verschillende types. Zowel de ruime, rijk gedetailleerde huurwoningen als eengezinswoningen bestemd voor verkoop zijn gelegen rondom een hofje of beschikken over een mooi groen uitzicht. Zowel de koop- als de huurwoningen worden voorzien van een duurzame cv-installatie. In combinatie met pv-panelen en hoogwaardige isolatie wordt een EPC van 0,4 behaald.

18 woningen Breecamp
In Breecamp worden 18 grondgebonden woningen gerealiseerd. Alle 18 woningen worden aangeboden als vrije sector huurwoningen met huurprijzen van € 850,- per maand. De 18 ruime woningen aan de Jac. P. Thijsselaan in Breecamp onderscheiden zich in twee types en zijn gelegen rondom een mooi hofje. Alle huurwoningen worden energieneutraal doordat deze voorzien worden van duurzame stadsverwarming in combinatie met pv-panelen en hoogwaardige isolatie.

Schutte voert de realisatie gefaseerd uit en start naar verwachting in oktober met de realisatie van de eerste 30 woningen. Van de 30 woningen worden er 12 in Frankhuis gerealiseerd en 18 in Breecamp. Vervolgens wordt aansluitend gestart met de realisatie van de overige 20 woningen in Frankhuis.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!