Extra weg in Breecamp voor nieuwe school

zondag 7 februari 2016
Extra weg in Breecamp voor nieuwe school

In Breecamp is een nieuwe weg aangelegd voor het extra verkeer van en naar de nieuwe school aan de Oude Wetering. De Katholieke basisschool De Boxem gaat dit jaar open en dat zorgt voor extra verkeersdruk in het wijkdeel, zeker gezien de huidige drukte door de aanwezigheid van basisschool Het Festival.

Verkeer scheiden
De nieuwe weg loopt parallel aan Sportlaan, maar dan verder naar achteren in de wijk, en komt uit op de Oude Wetering. De gemeente hoopt zo de verkeersstromen te scheiden, maar uiteindelijk komt al het verkeer op de enige ontsluitingsweg uit het wijkdeel terechtkomt: de Eli Heimanslaan. En daar staat op drukke of regenachtige dagen al een flinke rij auto’s tot aan de rotonde op de Stadshagenallee.

Petitie
De aanstaande opening van de nieuwe basisschool leidde al tot grote zorgen van wijkbewoners, die met een online petitie de gemeente willen bewegen om betere oplossingen te vinden voor de ontsluiting van de wijk. Zo willen zij een extra ontsluitingsweg voor Breecamp, bijvoorbeeld via de rotonde bij de Milligerplas.

D66: bewoners betrekken bij besluitvorming
D66 bracht de problematiek en de online petitie onder de aandacht bij de gemeente. Het college van B&W vond volgens de partij dat de bewoners te weinig zijn betrokken bij het besluitvormingsproces en wil ze nu meer gaan betrekken bij de ontsluiting van de wijk.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!