Schoonmaakactie voor schaapskudde

zaterdag 12 maart 2016
Schoonmaakactie voor schaapskudde

Help jij dit jaar ook mee met het opruimen van de uiterwaarden aan het Zwartewater? De bewoners van Holtenbroek nodigen bewoners van Stadshagen uit om te komen helpen. Op zaterdag 19 maart maken we gezamenlijk de uiterwaarden zwerfvuil vrij zodat de schapen begin april veilig kunnen grazen. Het is leuk en gezellig om als wijkburen samen de handen uit de mouwen te steken.
Waarom schoon schip voor de schapen?
Al een aantal jaren grazen er schapen in de uiterwaarden van het Zwarte Water aan de zijde van Holtenbroek. Dit jaar hebben de schapen ook de Stadshagen kant van het Zwarte Water begraasd. Maar ook de buurt Breecamp-Oost is een thuishaven van de kudde! Om de uiterwaarden vóór het voorjaar weer “schaap-schoon” te maken worden de uiterwaarden schoon gemaakt, zodat de schapen rustig kunnen grazen. Vorig jaar hebben we vanuit Stadshagen leuke reacties en spontane aanmeldingen gekregen om een handje te helpen. Daarom is dit jaar iedereen die wil helpen van harte uitgenodigd.

Wanneer? Hoe laat? Waar?
Op zaterdag 19 maart 2016 van 10.00 uur tot uiterlijk 14.00 uur. We verzamelen ons bij de Wijkboerderij de Klooienberg, Klooienberglaan 1.

Voor wie en hoe?
Voor volwassenen en kinderen die van aanpakken houden. Wij gaan alle vuilnis oppakken en inzamelen met grijpers en zakken.

Aanmelden
Als je mee wilt doen, graag even aanmelden bij: Wijkboerderij de Klooienberg, klooienberg@travers.nl. Voor koffie en soep wordt gezorgd! En een goede tip: neem laarzen en werkhandschoenen mee.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!