Schaapherder Stadshagen net buiten EK-finale schapendrijven

donderdag 19 september 2019
Schaapherder Stadshagen net buiten EK-finale schapendrijven

Schaapherder Tjitse Terpstra is met zijn Stadshagen kudde en trouwe bordercollie Bet dit jaar niet doorgedrongen tot de finale schapendrijven van de Europese Kampioenschappen. Hij won deze toernooien drie keer en eindigde al tien keer bij de laatste drie. Terpstra is, samen met zijn 350 schapen en beide bordercollies, een graag geziene gast in Stadshagen. Een paar keer per jaar loopt hij zijn rondes om te zorgen voor ecologisch bermbeheer. Zijn tochten door de wijk vinden onder steeds grotere belangstelling plaats.

In augustus werden er drie dagen lang voorrondes gehouden in het Duitse Wittbek, waar men zich kon plaatsen voor de finale. Uiteindelijk gingen 15 van de 130 deelnemers door en had Terpstra net te weinig punten om door te dringen tot de eindronde. Het EK is nog maar net achter de rug, maar Terpstra is nu alweer bezig met het EK van volgend jaar. Trouwe viervoeter Bet mag hem dan nog één keer vergezellen, daarna is ze te oud voor dit soort wedstrijden. Herder Terpstra heeft zich wel weten te plaatsen voor de World Sheepdog Trials 2020, het WK-schapendrijven, dat in september in York, Engeland, wordt gehouden.

Foto: gemeente Zwolle.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!