Kinderen van Het Festival naar vijf locaties

maandag 30 oktober 2017
Kinderen van Het Festival naar vijf locaties

Een monsteroperatie is het, binnen een paar dagen een andere locatie voor ruim 500 kinderen vinden in de kinderrijke wijk Stadshagen. Maar het lijkt te gaan lukken; de kinderen van Het Festival kunnen vanaf donderdag weer naar school verdeeld over vijf locaties. Een intensieve samenwerking tussen de besturen van Vivente, Catent en OOZ heeft ertoe geleid dat de kinderen terecht kunnen op De Boxem, De Paperclip, De Krullevaar en Klein Festival. De vijfde locatie wordt dinsdag bekend gemaakt.

Intensieve samenwerking
“We zijn erg tevreden en opgelucht dat we welkom zijn op scholen die relatief dichtbij in de omgeving van Het Festival staan”, schrijft schooldirecteur Dick Bremmer in een brief aan de ouders. Het team van Het Festival heeft maandag de hele dag hard gewerkt om de groepen ‘verhuisklaar’ te maken, waarna de groepen dinsdagmiddag en woensdag verhuizen naar hun nieuwe locatie. Voor de onderbouwgroepen 1/2 is er nog geen duidelijkheid waar zij heen kunnen. Dat zal dinsdag bekend worden gemaakt. Ook Doomijn heeft voor haar vier groepen kinderopvang een nieuwe locatie gevonden aan de Sterrenkroos in Stadshagen.

Nog veel werk verzetten
Met de opluchting dat alle groepen terecht kunnen op andere scholen begint straks de puzzel over schooltijden, halen en brengen, het vieren van feesten en thematisch werken. “Dat kunnen we niet alleen, dat doen we op een Kracht van Acht school Samen” aldus Dick Bremmer. Onder de ouders is er veel begrip en respect voor de puzzel waar de school nu voor staat. De kinderen blijven woensdag nog thuis en kunnen donderdag weer naar school.

 

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!