PvdA: geef gratis strooizout in alle wijken

woensdag 8 december 2010

Doorgaande wegen strooit Zwolle wel, maar stoepen en kleine weggetjes is ondoenlijk.

De Partij van de Arbeid wil dat er in alle wijken van Zwolle gratis emmers met strooizout staan om zo bewoners in staat te stellen de spekgladde stoepen en straten schoon te houden. De partij had dit verzoek eerder dit jaar al gedaan, waarna er in enkele wijken een emmertje staat. Bovendien moet de gemeente goed communiceren naar de Zwollenaren dat de emmers zout dan ook beschikbaar zijn. Onduidelijk is of er in Stadshagen emmertjes met zout staan, de straten waren er de afgelopen dagen in ieder geval spekglad.

Gladde stoepen
Eefke Meijerink van de PvdA
vreest dat zodra het zout niet gratis voorhanden is, er ook weinig aan gladheidsbestrijding op de stoepen gebeurt: ““Als je moet betalen voor het zout dan is dat niet echt een prikkel om toch de stoep voor je huis begaanbaar te houden, we willen Zwollenaren vragen de gemeente een handje te helpen. Zeker voor mensen die wat onvaster ter been zijn, zijn gladde wegen erg vervelend.” De gemeente Zwolle probeert wel met alle macht de doorgaande routes begaanbaar te houden bij gladheid en sneeuwval, maar stoepen en kleine weggetjes is ondoenlijk.

Mocht u onverhoopt een gratis zoutemmer in Stadshagen zien staan, wacht niet en maak een foto. Stuur deze dan op naar info@stadshagennieuws.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!