Provincie: gesprekken over Kamperlijntje weer hervat

zaterdag 25 augustus 2018
Provincie: gesprekken over Kamperlijntje weer hervat

De gesprekken tussen de provincie Overijssel met ProRail over het Kamperlijntje zijn weer hervat. Dat meldt de provincie desgevraagd aan StadshagenNieuws. De gesprekken leken voor de zomer nog muurvast te zitten.

Inzet van de gesprekken is het momenteel niet kunnen openen van station Stadshagen als gevolg van een weke bodem, waardoor de nieuwe elektrische trein niet met hoge snelheid kan remmen voor het tussenstation op de lijn. Deze constatering werd daags voor heropening van de Kamperlijn gedaan, in December 2017.

Najaar en winter nadert
In een uiterst pijnlijke persconferentie, waarin overheden en ProRail gescheiden van elkaar de media toespraken, bleek al dat er een groot verschil van inzicht was in verantwoordelijkheid, geboden oplossingen en de voortgang van de gesprekken.

Inmiddels zijn we bijna driekwart jaar verder en fietst forenzend Stadshagen nog dagelijks naar het station in het centrum van Zwolle. Met het najaar en de winter in het vooruitzicht lijkt er nog geen schot te zitten in de discussie tussen de partijen. Mogelijk komt er eind september meer duidelijkheid over de te nemen stappen en wanneer het station in Stadshagen de poorten opent voor de inwoners van de wijk.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!