Stadshagen onder hoogspanning

zaterdag 19 augustus 2017
Stadshagen onder hoogspanning

De spoorlijn door Stadshagen heeft inmiddels een forse metamorfose ondergaan. Het oude grind en spoorstaven zijn vervangen door splinternieuwe en over het gehele traject van Zwolle naar Kampen prijken nu bovenleidingen om de nieuwe treinen van stroom te kunnen voorzien.

Aan het station wordt op dit moment nog hard gewerkt, maar ook die contouren worden nu duidelijk zichtbaar. De aanleg van het station en de tunnel onder het spoor door zijn één van de grootste infrastructurele projecten in de wijk van dit moment, waar de Stadshagenaar aan het einde van dit jaar naar verwachting vol gebruik van kan maken.

Afgelopen week reed er nog een slijptrein over het spoor. De nieuwe treinstellen van het Kamperlijntje zijn al in Zwolle gespot en worden de komende maanden getest voordat ze daadwerkelijk worden ingezet in de nieuwe dienstregeling. Tot die tijd blijft het dieseltreintje nog even dienst doen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!