Zwolle mag sneller woningen bouwen

donderdag 7 maart 2019
Zwolle mag sneller woningen bouwen

Zwolle mag de komende jaren sneller woningen bouwen om de verwachte forse inwonergroei op te kunnen vangen. Zwolse bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties, makelaars , de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle gaan daarvoor de komende twee jaar samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken een uniek plan van aanpak maken.

De Zwolse bevolking gaat de komende jaren naar verwachting flink toenemen en daarmee ook de vraag naar woningen. Volgens de huidige afspraken kan de woningvoorraad die inwonergroei niet zo snel bijbenen en dus hebben de provincie en de gemeente afgesproken dat de gemeente hierin meer vrijheden krijgt. In samenwerking met de eerder genoemde bedrijven, organisaties en overheden gaat Zwolle een uniek traject in.

Sneller groeien

Wethouder Anker: ‘Dit is een mooie kans voor Zwolle. De stad mag harder groeien dan eerder afgesproken. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om anders naar de woonopgaven te kijken. Nóg meer vanuit de vraag van woningzoekenden en de ambities van de stad: nu en in de toekomst’.

Stadshagen

De meest voor de hand liggende plek om woningen bij te bouwen is Stadshagen. Op dit moment wordt Breecamp in volle snelheid ontwikkeld en volgebouwd. Naar verwachting zal De Tippe, het braakliggende terrein tussen het spoor en de Hasselterweg daarna bouwrijp gemaakt worden. Bij het – overigens nog steeds niet geopende – station zijn daarvoor al een aantal wegen voor aangelegd die nu nog eindigen in niemandsland.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!