Start verkoop 23 vrije kavels Breezicht

zaterdag 14 september 2019
Start verkoop 23 vrije kavels Breezicht

Op woensdag 25 september start de gemeente Zwolle met de verkoop van 23 vrije kavels voor vrijstaande woningen in Breezicht. De nieuwste wijk van Stadshagen ligt naast de Milligerplas en tegen het polderlandschap aan en kenmerkt zich door de woningen die verhoogd op terpen liggen. Inschrijven kan tot 15 oktober 2019. Op 25 september vindt de inloopbijeenkomst plaats. Inschrijven kan tot en met dinsdag 15 oktober 2019.

Veel groen
Breezicht is de jongste wijk in Stadshagen. Het wordt een gevarieerde wijk, waar je zowel kunt huren als kopen. De woningen in Breezicht liggen allemaal wat verhoogd op terpen in het landschap, in de lager gelegen delen wordt het water geborgen. De buurt sluit met zijn open structuur goed aan bij de rest van Stadshagen, maar ook bij het weidse polderlandschap ten noorden van Zwolle.

In grote lijnen is Breezicht verdeeld in twee stukken: een zuidelijk deel (twee deelgebieden, ca. 610 woningen) en een noordelijk deel (vier deelgebieden, ca. 530 woningen). Het zuidelijke deel, waar ook deze 23 kavels liggen, wordt als eerste gerealiseerd. Het noordelijke deel, met een duinlandschap, volgt aansluitend. In het zuidelijke deelgebied is het groen opvallend aanwezig. Zo grenst elke woning aan een groene ruimte en heb je hier echt het gevoel dat je buitenaf en nabij de stad woont.

Waterrobuust  
Zwolle gaat slim om met het water. Het klimaat verandert en dat betekent dat er soms te veel of te weinig water is. In deze wijk wordt overtollig (regen)water daarom bewaard. Niet ondergronds, maar zichtbaar in de buurt.

Als het regent in Breezicht, wordt overtollig water via watergangen, wadi’s en groenzones naar een centrale waterpartij geleid. Deze ‘waterbuffer’ vormt een reserve voor perioden van droogte en hitte. Hij heeft genoeg capaciteit om ook overtollig regenwater uit andere delen van Stadshagen te bergen. De wadi’s zijn her en der in Breezicht zichtbaar. In tijden dat het niet regent, vallen de wadi’s vanzelf weer droog. Het maakt Breezicht niet alleen klimaatproof, de buurt krijgt er ook een heel eigen gezicht door.


Bouwen naar eigen wensen

Het grondoppervlak van de kavels loopt uiteen van 342 tot 562 vierkante meter en hierin is veel ruimte voor eigen ontwerp. De grondprijzen zijn vanaf €  173.804,40 tot 285.608,40 (kosten koper inclusief BTW).

Inloopbijeenkomst start verkoop
Op 25 september 2019 van 17.00 – 19.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in Milligers aan de Milligerlaan 2. Daar ligt de verkoopbrochure klaar en kan informatie ingewonnen worden over de kavels en de mogelijkheden. Na deze datum is de verkoopbrochure in te kijken via www.zwolle.nl/kavels.

Wilt u meer weten over de kavels in Breezicht?
Neem dan contact op met mevrouw C. Hoezen-Bredewout, telefoon (038) 498 28 67.

Mochten er meerdere inschrijvingen op een kavel zijn, dan vindt er loting plaats. Deze is dan op 17 oktober 2019 om 16.00 uur. Kavels waarop niet is ingeschreven blijven ook na deze datum beschikbaar.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!