Zwolle biedt tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen op schip in Margriethaven

woensdag 17 augustus 2022
Zwolle biedt tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen op schip in Margriethaven

De gemeente Zwolle gaat in september een tijdelijke noodopvang bieden voor 84 vluchtelingen op een schip in de Prinses Margriethaven in Holtenbroek.

Aangezien de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel zó hoog is, heeft de Rijksoverheid alle veiligheidsregio’s dringend verzocht om tot 1 oktober noodopvang aan te bieden voor de asielzoekers. Zwolle gaf al eerder gehoor aan een gelijke oproep, van 13 juli tot 27 juli werden er voor twee weken 80 asielzoekers opgevangen in het Lumen Hotel.

Tijdelijke Noodopvang

“We zien dagelijks de beelden van mensen in Ter Apel die buiten moeten slapen,” vertelt burgemeester Peter Snijders. “Dat wil niemand en het rijk heeft de veiligheidsregio’s daarom nogmaals met klem gevraagd tijdelijk crisisnoodopvang te bieden in de zomerperiode. Als Zwolle doen we al het nodige, maar we kunnen deze oproep niet negeren. Daarom hebben we aangeboden om tot 1 oktober 2022 een aanlegplek beschikbaar te stellen voor een schip in de Prinses Margriethaven.” 

Inloopbijeenkomst

Aan boord van het riviercruiseschip ‘MS Thurgau Saxonia’ kunnen maximaal 84 personen tijdelijk worden opgevangen. Het schip komt uit Duitsland en arriveert naar verwachting op 22 augustus in de haven. “We hebben de buurt vandaag geïnformeerd en organiseren in de week van 22 augustus een inloopbijeenkomst voor de omwonenden om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. We begrijpen dat dit zo midden in de vakantieperiode geen handig moment is en dat veel mensen op vakantie zijn, maar het was lang onzeker welk schip de Veiligheidsregio IJsselland ter beschikking had en waar die kon liggen,” aldus Snijders. 

De ‘MS Thurgau Saxonia’ blijft uiterlijk tot 1 oktober in de Margriethaven liggen. Langer kan niet, want vanaf 1 oktober is de Margriethaven nodig voor andere schepen, vanwege een verbouwing van de Scaniahaven.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!