Station Stadshagen vanaf 15 december in gebruik

maandag 2 december 2019
Station Stadshagen vanaf 15 december in gebruik

Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Keolis in. Deze vervoerder onderhoudt onder andere de Kamperlijn van Zwolle naar Kampen.Op deze datum wordt station Zwolle-Stadshagen definitief in de dienstregeling opgenomen. Alle maatregelen in de bediening van de trein en aan de infrastructuur van het spoor zijn, als het nieuwe station wordt geopend, uitgevoerd. Om de reizigers op het nieuwe station te verwelkomen organiseren de betrokken partijen, de provincie, de gemeenten Zwolle en Kampen, ProRail en Keolis, op maandagochtend 16 december een gezamenlijke reizigersactie.

100 kilometer haalbaar

Reizigers hebben twee jaar moeten wachten om in Stadshagen in en uit te kunnen stappen. Vlak voor de geplande opening van twee jaar geleden bleek de ondergrond van het spoor te zwak om de gewenste snelheid van 140 kilometer per uur te kunnen halen. Uiteindelijk bleek een snelheid van 100 kilometer haalbaar. Om dat te bereiken moesten er diverse maatregelen worden gnomen. Die zijn inmiddels alle uitgevoerd en getest.

Dienstregeling

De nieuwe dienstregeling ziet er als volgt uit.

Zwolle-Kampen: de trein uit Zwolle vertrekt om .47 en .17. Op station Stadshagen wordt gestopt om .51 en .21 en de trein arriveert in Kampen om .58 en .28

Kampen-Zwolle: de trein uit Kampen vertrekt om .02 en .32. Op station Stadshagen wordt om .09 en .39 gestopt en de trein arriveert in Zwolle om .13 en .43.

Alle overstappen in Zwolle blijven behouden, met uitzondering van de overstap van Lelystad en Den Haag.

Stadsbus lijn 1 en 10

Vanaf 15 december rijdt er vanaf station Stadshagen in de ochtendspits ieder half uur, van maandag tot en met vrijdag, de speciale buslijn 10 naar de Deltion Campus. De Zwolse wens om vanaf de opening van station Stadshagen ook lijn 1 langs het station te laten rijden gaat vooralsnog niet in vervulling. Het is nog onduidelijk of en wanneer lijn 1 dit station zal gaan aandoen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!