Veel reizigers op station Stadshagen

donderdag 30 januari 2020
Veel reizigers op station Stadshagen

Het onlangs geopende station Stadshagen blijkt een populaire aanwinst te zijn voor de wijk. In de eerste vier weken na de opening maken er op doordeweekse dagen gemiddeld 700 individuele reizigers gebruik van het station. Dat meldt vervoerder Keolis op vragen van Stadshagennieuws. Het zijn er bijna twee maal zoveel als tijdens de proefperiode in de zomer van vorig jaar. Woordvoerder Lotte Hendriksen van Keolis: ‘Hieruit blijkt dat de reiziger station Stadshagen sinds de opening goed weet te vinden en graag via dit station reist. En positieve constatering.

Het station is sinds 15 december in de dienstregeling van de Kamperlijn opgenomen. Reizigers kunnen tweemaal per uur de trein nemen om in Kampen of Zwolle te komen. De ingebruikneming moest twee jaar worden uitgesteld. Tijdens testritten bleek dat de ondergrond van de Polder Mastenbroek, waar de trein doorheen rijdt, te slap was om een snelheid van 140 km per uur te behalen. Uiteindelijk kon door het uitvoeren van diverse maatregelen een maximale snelheid van 100 km per uur worden bereikt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!