‘Spoor’ doet aangifte tegen spoorlopers met spandoek

dinsdag 17 december 2019
‘Spoor’ doet aangifte tegen spoorlopers met spandoek

Station Stadshagen was nog niet geopend of er diende zich dit weekend al een eerste incident van spoorlopers aan. Spoororganisaties ProRail en Keolis gaan namelijk aangifte doen tegen de illegale spandoekactie van de SP, samen met bewoners van woonzorgcomplex het Hoge Huis. Zij hingen in de nacht van zaterdag op zondag een spandoek langs het spoor om aandacht te vragen voor het ontbreken van een bushalte bij hun appartementen. Bij deze actie zijn zij het spoor overgestoken en dat is ten strengste verboden. Een passerende machinist meldde het voorval direct bij zijn meerderen, waarna is besloten aangifte te doen van de overtreding.

Woordvoerder Aldert Baas van ProRail: ‘De machinist is erg geschrokken van de onverwachte aanwezigheid van de actievoerders langs het spoor. Wat mensen op het spoor te zoeken hebben maakt niet uit, wij gaan ook niet over het doel van de actie. Maar men moet beseffen dat dit erg gevaarlijk en strafbaar is. Wij zetten als ProRail alles op alles om spoorlopen te voorkomen en de veiligheid van machinist en reiziger te waarborgen. Wij accepteren het dan ook niet dat men bij deze actie het spoor is overgestoken’.

ProRail beschikt over door de SP verspreid fotomateriaal waaruit zou blijken dat de actievoerders het spoor daadwerkelijk over zijn gegaan. Naar verluidt heeft de SP inmiddels haar excuus aangeboden voor de actie. Het spandoek is zondag kort na de actie door Keolis weggehaald. ProRail en Keolis overleggen nog wie van beide organisaties aangifte gaat doen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!