Fysiostad ook actief in Healthcenter Stadshagen

donderdag 24 februari 2011

-Advertorial-

De medewerkers van Fysiostad Stadshagen leveren een actieve bijdrage aan StadshagenNieuws.nl, via artikelen over fitheid en de verschillende projecten in de wijk. Deze maand is het woord aan Astrid op de Woerd, fysiotherapeute bij Fysiostad die met name werkzaam is in het Achmea Healthcenter in Stadshagen.

Meerdere locaties
Fysiostad heeft drie locaties waarbij de activiteiten binnen een Achmea Healthcenter uitgevoerd worden. Dat gebeurt in het FC Zwolle stadion, in Zutphen maar ook in Stadshagen. Hier is elke dag iemand aanwezig en worden avondbehandelingen gegeven. Naast Astrid zijn ook Jos, Josien en Kars regelmatig als fysiotherapeut in het Stadshagense Healthcenter te vinden.

Astrid is zelf erg enthousiast over haar werk bij Fysiostad:

“We richten ons hier vooral op fysiofitness, waarbij onze cliënten komen sporten naar hun eigen kunnen. Bijvoorbeeld na een operatie om te revalideren, maar ook met hele specifieke klachten zoals heupklachten, enkelklachten en lage rugklachten. Verder werken we met verschillende beweegprogramma’s voor COPD, diabetes, revalidatie na een hartoperatie en artrose. We stellen samen met de patiënt een reëel doel binnen een bepaalde tijd. Voor iedereen maken we een specifiek schema naar het klachtenbeeld en eigen kunnen.”

“Naast de oefeningen die samen uitgevoerd worden op de toestellen van het Healthcenter, wordt ook een oefenprogramma opgesteld wat men thuis kan doen. Zodra de klachten ‘verdwenen’ zijn, kan zodoende thuis zelfstandig doorgetraind worden met bijvoorbeeld grondoefeningen, krachtoefeningen en hardloopschema’s.”

“Voor mij is het belangrijk dat een cliënt een duidelijk beeld heeft wat zijn of haar klacht inhoud. Verder moet er een goed gevoel zijn bij de behandeling en moet het eigen doel zo goed mogelijk gerealiseerd worden. Klachten zullen dan meestal binnen het verwachte tijdsbestek verdwenen zijn. Het is ontzettend leuk om samen naar dat doel te werken!

Groetjes,

Astrid op de Woerd”

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij Fysiostad in Stadshagen, via 038-4204330 of via de website www.fysiostad.nl.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!