Gratis testen op diabetes in Gezondheidshuis

zondag 17 november 2013
Gratis testen op diabetes in Gezondheidshuis

De apotheek van het Gezondheidshuis in Stadshagen organiseert een bloedsuikertestweek. In deze week kan iedereen gratis zijn of haar bloedsuiker laten testen. De actie komt in de periode van Wereld Diabetes Dag, waar extra aandacht is voor diabetes. Bij deze aandoening is het belangrijk dat diabetes in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom organiseert het Gezondheidshuis in de wijk een speciale testweek.

Steeds meer diabetes (suikerziekte)
Steeds meer mensen in Nederland hebben diabetes. Diabetes heet ook wel suikerziekte; er zit dan te veel suiker (glucose) in het bloed. Ook is er een grote groep mensen die diabetes heeft, maar dat nog niet weet. Als u diabetes heeft, is het goed om dat op tijd te weten. Als u geen diabetes heeft, is het goed om te weten wat u zelf kunt doen om te zorgen dat uw risico op diabetes klein blijft: door gezond te leven, niet te roken, niet te veel en te vet te eten en iedere dag minstens een half uur te bewegen. Iedereen kan diabetes krijgen, maar mensen die ouder zijn dan 45 jaar hebben een groter risico. Ook mensen met een te grote buikomvang hebben een groter risico op diabetes. En mensen van Turkse, Marokkaanse en vooral Hindoestaanse afkomst.

Vingerprik
Het testen van de bloedsuiker gebeurt door middel van een vingerprik. Binnen enkele seconden is de uitslag bekend. Omdat een te hoog bloedsuiker alléén niet meteen betekent dat u diabetes heeft, bieden we u tevens de Diabetes-risico-test aan. Dit is een scoreformulier dat u zelf kunt invullen en waaruit blijkt of u een verhoogd risico heeft op diabetes. Indien blijkt dat uw bloedsuiker verhoogd is en dat u ook een verhoogd risico heeft op het krijgen van diabetes, dan is één van de praktijkverpleegkundigen van de huisartsenpraktijk beschikbaar voor vragen en verder onderzoek.

Waar en wanneer
In de week van 18 tot 22 november kan iedereen gratis zijn of haar bloedsuiker laten testen, van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 17:00 uur in de spreekkamer van de apotheken aan de locaties Werkeren en aan de Werkerlaan 158.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!