Stadshagen gezondste wijk van Zwolle

donderdag 29 augustus 2019
Stadshagen gezondste wijk van Zwolle

Bewoners van Stadshagen behoren tot de gezondste Zwollenaren. Dat blijkt uit de interactieve Gezondheidskaart, die de Volkskrant recent heeft opgesteld. Hierbij worden diverse cijfers gegroepeerd rond een achttal gezondheidsaspecten. Uit de data blijkt bijvoorbeeld dat Stadshagenaren hun eigen gezondheid als beter ervaren dan in andere Zwolse wijken. Daarentegen drinken de bewoners van Stadshagen meer dan in sommige andere wijken.

De kaart is samengesteld op basis van een schat aan data van het RIVM, CBS en de 25 GGD’s in Nederland. Daarnaast is een enquête gehouden onder bijna een half miljoen Nederlanders. De Gezondheidskaart geeft een schatting van het percentage inwoners dat bijvoorbeeld meer drinkt dan de landelijke richtlijn van één glas per dag of onvoldoende beweegt. Naar schatting 43 % van de Stadshagenaren zit onder de zogeheten beweegrichtlijn (minstens 150 minuten per week matig intensief). Hiermee scoort de wijk het gemiddelde Zwolse percentage. Dat geldt ook voor het percentage bewoners met ernstig overgewicht (Stadshagen: 12%).

Het percentage bewoners dat een beperking heeft in bewegen, horen of zien wordt in Stadshagen geschat op 12% en is hiermee het laagste van Zwolle. Als het gaat om roken dan doet de Stadshagenaar dapper mee met de rest van Zwolle: 20% van onze wijkgenoten rookt. Maar nog veel bonter maken de bewoners van de wijk Nieuw Mathenesse in Rotterdam het. Onder de rook van de voormalige Cabellero sigarettenfabriek steekt bijna de helft van de bewoners graag een sigaret op.

Raadpleeg voor meer informatie www.volkskrant.nl/gezondheidskaart.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!