PvdA wil duidelijkheid over vertraging regiotram

maandag 19 september 2011

Het huidige Kamperlijntje rijd tot eind 2012. Dan neemt de Hanzelijn de directe dienst over. Foto: Stadshagennieuws.nl

De Partij van de Arbeid in Zwolle wil duidelijkheid van de gemeente Zwolle over een mogelijke vertraging in de komst van trams op het Kamperlijntje. De huidige spoordienst tussen Kampen en Zwolle wordt in de nabije toekomst vervangen door trams met haltes in onder meer Stadshagen. Zo komt er een station bij Werkerhoven/ De Tippe en Stadshagen-Centrum. Volgens nieuwe berichten zou de tram pas in 2014 gaan rijden, terwijl de planning 2013 is.

Vertraging
“Wij hebben begrepen dat ProRail tien maanden nodig heeft voor de vertrammingswerkzaamheden. Daarna moet er nog getest worden, laten we zeggen twee tot vier maanden. Wij komen dan uit op maximaal 14 maanden”, schrijft raadslid Theo Peeters aan het college van B&W. Volgens de PvdA zouden de trams dan in 2013 moeten rijden, ervan uitgaande dat de werkzaamheden in 2012 beginnen.

Helderheid
Het gunnen van de concessie aan partijen die de trams zouden moeten laten rijden werd eerder dit jaar uitgesteld. Pas eind dit jaar wordt daarover mogelijk een besluit genomen. Dan pas worden er door de vervoerder trams besteld en moet ProRail het spoor ombouwen. De Partij van de Arbeid wil dat het college van B&W nu helderheid verschaft over de vertraging en of ze hierover met de andere gemeentes gesproken hebben.

Lees de brief met vragen van de PvdA.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!