Stadshagen-poll: moet er een tramlijn komen?

donderdag 14 juni 2012 8 reacties

Het kamperlijntje: nu nog trein, wellicht later tram maar mogelijk ook op een dood spoor.

Vanaf deze week staat er op deze nieuwssite een wekelijkse peiling over onderwerpen die Stadshagen aangaan. Daarmee willen wij Stadshagenaren een stem geven over actuele kwesties in de wijk of ad-hoc onderwerpen die uw mening nodig hebben. Daarom trappen wij af met het volgende belangrijke thema: de regiotram die het Kamperlijntje moet -of zou moeten- vervangen. Want aanbestedingen zijn mislukt en het is maar de vraag of hij ooit komt. Wat vindt u? Moet deze tramlijn er komen?

Regiotram
De regiotram is bedoeld als vervanger van het huidige Kamperlijntje dat nu van Zwolle naar Kampen rijdt, langs Stadshagen. In de plannen van de regiotram staan twee haltes in Stadshagen gepland, waardoor inwoners van de wijk snel naar het centrum van de beide steden kunnen rijden. Maar de aanbesteding is meermalen mislukt en er wordt nu druk gekeken of de tramlijn qua kosten uberhaupt haalbaar is. De betrokken partijen kijken ook naar eventuele alternatieven, zoals een extra buslijn. Laat uw stem horen. Wilt u een regiotram of vindt u het weggegooid geld, of kiest u liever voor alternatieven?

Stem!
Laat uw mening in onze poll hieronder horen, of aan de rechterzijde van onze website (waar u de poll voortaan kunt vinden en de resultaten kan bekijken).

Moet er een tramlijn in Stadshagen komen?

 • Ja (76%, 155 stemmen)
 • Nee (14%, 28 stemmen)
 • Meer bussen zijn ook goed (10%, 20 stemmen)

Aantal stemmen: 203

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

8 reacties op 'Stadshagen-poll: moet er een tramlijn komen?' »

 • GJHK1972 schreef:

  Volstrekt overbodig prestigeproject. Een tram door een lege polder laten rijden? Laten we even weer terug op aarde komen.

 • Annet1972 schreef:

  Het lijkt heel praktisch zo’n tramlijn. Maar de aanleg kost zoveel geld en het lawaai wat er bij komt als extra oversteekplaatsen… Kan je de spoorlijn niet asfalteren en er een snelbus laten rijden tussen CS Zwolle en Kampen met 2 of 3 tussenstops. Reistijd vergelijkbaar, minder lawaai en lagere kosten.

 • stadshagenaar schreef:

  @Annet,

  Een elektrische tram is zeer geluidsarm zelfs de moderne diesels zijn zeer geluidsvriendelijk.

  Lijkt mij een aanwinst zeker met juiste verbindingen bv Ikea ,ziekenhuis,centrum etc kan het echt een succes worden.

 • mgnl schreef:

  @GJHK1972 je bent niet alleen in de polder. Er zullen genoeg mensen zijn die hier gebruik van gaan maken die nu ws met de bus rijden. Heerlijk die reistijd verkorting door de komst van een tram!

 • Jvdw schreef:

  Volgens mij ligt er al een spoor wat altijd het Kamperlijntje wordt genoemd. Ook heb ik altijd begrepen dat er al een tijd geleden een plekje ingetekend voor een halte. Dus ik zou zeggen: gooi er een stoep in, extra ‘bus/trein’ hokje, en laat m een keertje extra stoppen. Beetje kort door de bocht, maar ik denk dat er een hoop mensen gelukkig van worden.

 • Cvt schreef:

  Ik lees net artikel over omgekeerd afval inzamelen…. Inderdaad er ligt een spoor en dat kan gewoon nog verder gebruikt worden, wethouders maak er een prestigeproject van om geen extra geld uit te geven maar gebruik wat voorhanden is. Vraag anders na in Almelo, die hebben nog wat plannen op de plank liggen….

 • ar schreef:

  volgens mij is het gebruik nu dermate laag dat het niet loont om enorme investeringen te doen. Straks komt ook de hanzelijn nog langs kampen. Ook nu ben je met de stadsbus vanuit stadshagen erg snel in het centrum (ook met de fiets goed te doen..)
  Ik denk dat het alleen voor de Kampenaren een leuke toegevoegde waarde heeft, maar economisch niet verantwoord. Het idee om deze nog vaker te later rijden is ook opmerkelijk.

 • Erik schreef:

  Ik ben op de trein aangewezen voor mijn baan elders. Een tram zou een uitkomst zijn, dan ben in notime op het station. Voor de werkende man en vrouw, en dat zijn er nogal wat in deze wijk, is een tram echt een verademing. Ik hoop er al jaren op!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!