Stadshagen-poll: moet er een tramlijn komen?

donderdag 14 juni 2012 8 reacties

Het kamperlijntje: nu nog trein, wellicht later tram maar mogelijk ook op een dood spoor.

Vanaf deze week staat er op deze nieuwssite een wekelijkse peiling over onderwerpen die Stadshagen aangaan. Daarmee willen wij Stadshagenaren een stem geven over actuele kwesties in de wijk of ad-hoc onderwerpen die uw mening nodig hebben. Daarom trappen wij af met het volgende belangrijke thema: de regiotram die het Kamperlijntje moet -of zou moeten- vervangen. Want aanbestedingen zijn mislukt en het is maar de vraag of hij ooit komt. Wat vindt u? Moet deze tramlijn er komen?

Regiotram
De regiotram is bedoeld als vervanger van het huidige Kamperlijntje dat nu van Zwolle naar Kampen rijdt, langs Stadshagen. In de plannen van de regiotram staan twee haltes in Stadshagen gepland, waardoor inwoners van de wijk snel naar het centrum van de beide steden kunnen rijden. Maar de aanbesteding is meermalen mislukt en er wordt nu druk gekeken of de tramlijn qua kosten uberhaupt haalbaar is. De betrokken partijen kijken ook naar eventuele alternatieven, zoals een extra buslijn. Laat uw stem horen. Wilt u een regiotram of vindt u het weggegooid geld, of kiest u liever voor alternatieven?

Stem!
Laat uw mening in onze poll hieronder horen, of aan de rechterzijde van onze website (waar u de poll voortaan kunt vinden en de resultaten kan bekijken).

Moet er een tramlijn in Stadshagen komen?

  • Ja (76%, 155 stemmen)
  • Nee (14%, 28 stemmen)
  • Meer bussen zijn ook goed (10%, 20 stemmen)

Aantal stemmen: 203

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!