Stadshagen staat met vuilnis voor volle container

Veel mensen in Stadshagen ergeren zich groen en geel aan overvolle ondergrondse containers in hun wijk. Dat blijkt uit een peiling van StadshagenNieuws en veel boze reacties van lezers die de redactie ontving. Ruim de helft van de lezers heeft met het huisvuil voor een volle container gestaan, zo blijkt uit een peiling onder 113 inwoners van de wijk die van de ondergrondse containers gebruik maken. Een aanzienlijk deel, bijna een derde van de respondenten, overkomt dit zelfs elke week. De ondergrondse containers staan sinds enkele weken in Stadshagen.

Afstand en volle containers ergernis
De afstand die Stadshagenaren naar een ondergrondse container moeten lopen zet kwaad bloed bij lezers op de site. Verschillende mensen geven aan een flink eind met het vuilnis te moeten wandelen voordat een ondergrondse container in het zicht komt. Als dan ook blijkt dat niet alleen deze container vol zit, maar ook de volgende enkele honderden meters verderop zakt bij menig Stadshagenaar de schouders in. Dus hamsteren inwoners het afval in de tuin en proberen het elders met de auto kwijt te kunnen, zo blijkt uit een reactie van iemand dit dit regelmatig ziet:

Gisteren zag ik ze weer rondrijden, de mensen die met hun auto vuilniszakken komen inleveren bij de ondergrondse container. Niet één zak maar meerdere tegelijk. En toen… ging de container niet open. Als het niet zo triest was zou je er om lachen, echt, zoveel mensen met hun vuilniszakjes die door de buurt heen racen op zoek naar een container die wel open gaat.

Bergen zakken naast containers
Niet zelden verschijnt er naast een ondergrondse container een berg aan vuilniszakken, omdat mensen soms niet meer weten waar ze het vuilnis kwijt moeten. Met name bij het winkelcentrum en langs de Havezathenallee is dit een regelmatige aangelegenheid. Ondanks de waarschuwing op de containers dat dit niet de bedoeling is, lijkt men niet altijd bereid om weer met de vuilnis naar huis te lopen.

Omgekeerd inzamelen: afval scheiden overwegend succes
Toch zijn de ondergrondse containers wel een overwegend succes als het gaat om de scheiding van afvalstoffen. In een eerdere peiling op de site gaf 53 procent van de lezers aan bewust plastic te zijn gaan scheiden. Voorstanders van de ondergrondse container geven aan dat zij door het veelvuldig scheiden van afval minder vaak naar de ondergrondse container hoeven te lopen.

Heeft u te maken gehad met een volle ondergrondse container?

  • Nee, altijd beschikbaar (41%, 47 stemmen)
  • Ja, elke week wel (32%, 36 stemmen)
  • Ja, een enkele keer (27%, 31 stemmen)

Aantal stemmen: 114

Laden ... Laden ...