Stadshagen staat met vuilnis voor volle container

zondag 16 december 2012 29 reacties
Stadshagen staat met vuilnis voor volle container

Veel mensen in Stadshagen ergeren zich groen en geel aan overvolle ondergrondse containers in hun wijk. Dat blijkt uit een peiling van StadshagenNieuws en veel boze reacties van lezers die de redactie ontving. Ruim de helft van de lezers heeft met het huisvuil voor een volle container gestaan, zo blijkt uit een peiling onder 113 inwoners van de wijk die van de ondergrondse containers gebruik maken. Een aanzienlijk deel, bijna een derde van de respondenten, overkomt dit zelfs elke week. De ondergrondse containers staan sinds enkele weken in Stadshagen.

Afstand en volle containers ergernis
De afstand die Stadshagenaren naar een ondergrondse container moeten lopen zet kwaad bloed bij lezers op de site. Verschillende mensen geven aan een flink eind met het vuilnis te moeten wandelen voordat een ondergrondse container in het zicht komt. Als dan ook blijkt dat niet alleen deze container vol zit, maar ook de volgende enkele honderden meters verderop zakt bij menig Stadshagenaar de schouders in. Dus hamsteren inwoners het afval in de tuin en proberen het elders met de auto kwijt te kunnen, zo blijkt uit een reactie van iemand dit dit regelmatig ziet:

Gisteren zag ik ze weer rondrijden, de mensen die met hun auto vuilniszakken komen inleveren bij de ondergrondse container. Niet één zak maar meerdere tegelijk. En toen… ging de container niet open. Als het niet zo triest was zou je er om lachen, echt, zoveel mensen met hun vuilniszakjes die door de buurt heen racen op zoek naar een container die wel open gaat.

Bergen zakken naast containers
Niet zelden verschijnt er naast een ondergrondse container een berg aan vuilniszakken, omdat mensen soms niet meer weten waar ze het vuilnis kwijt moeten. Met name bij het winkelcentrum en langs de Havezathenallee is dit een regelmatige aangelegenheid. Ondanks de waarschuwing op de containers dat dit niet de bedoeling is, lijkt men niet altijd bereid om weer met de vuilnis naar huis te lopen.

Omgekeerd inzamelen: afval scheiden overwegend succes
Toch zijn de ondergrondse containers wel een overwegend succes als het gaat om de scheiding van afvalstoffen. In een eerdere peiling op de site gaf 53 procent van de lezers aan bewust plastic te zijn gaan scheiden. Voorstanders van de ondergrondse container geven aan dat zij door het veelvuldig scheiden van afval minder vaak naar de ondergrondse container hoeven te lopen.

Heeft u te maken gehad met een volle ondergrondse container?

 • Nee, altijd beschikbaar (41%, 47 stemmen)
 • Ja, elke week wel (32%, 36 stemmen)
 • Ja, een enkele keer (27%, 31 stemmen)

Aantal stemmen: 114

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

29 reacties op 'Stadshagen staat met vuilnis voor volle container' »

 • Blauwvinger schreef:

  Victor Uilsnisman schreef:
  …en “geen” 5 zakken op zondagochtend. Zondagochtend vuilnis stort Ritueel het vaakst gespot aan de frankhuizerallee (mooi schouwspel).

  Dan wordt er niet gescheiden, 5 zakken daar heb ik 5 weken voor nodig en ik laat dat niet in huis liggen te stinken.

 • Arie schreef:

  En waar de gemeente ook niet van uit gaat is dat mensen ook nog wel eens een hobby hebben of echte klussers zijn. Waar laat je die rotzooi dan?

  Mensen, de gemeente heb je weinig aan. Wortels in de oren en niet open staan voor wat er in de wijk leeft en de ideeën die de bewoners als mogelijke oplossing aanbieden.

  Stront eigenwijs zijn en beweren dat het plastic apart inzamelen beter en goedkoper is. Ik heb twee weken geleden een gesprek gehad met iemand van een van de grotere recycling bedrijven van Nederland en hij zei dat het alleen maar kost. Een van de voorbeelden van probleem plastic’s zijn gesealde kaasverpakkingen. Dit zijn zo genaamde gelamineerde plastic’s en daar kunnen niets anders mee dan verbranden. Ook die troep komt er tussen te zitten ………

  Leuke gedachten allemaal, maar plastic scheiden uit restafval is uiteindelijk gekoper dus waar zijn we nu mee bezig.

 • Marcel schreef:

  @Arie
  Je verhaal heeft een ietwat te hoog gehalte zeur.
  Om dat de gemeente het anders doet dan jij had bedacht, luisteren ze niet naar input van de wijk.
  Het is heel verstandig dat ze min mogelijk naar de bewoners van stadshagen luisteren, want die willen allemaal wat anders.
  Ik heb een tijdje geleden iemand gesproken van het allergrootste recyclingbedrijf van Nederland en die vertelde dat het heel erg verstandig was om plastic apart in te zamelen. Goedkoper en beter voor het milieu.
  En nu?

 • Bianca schreef:

  Mensen zeur toch niet zo….wordt het leven echt leuker van hoor!

 • SPZ schreef:

  Ik snap niet het probleem dat zondags er 5 zakken gebracht worden.
  Elke dag van de week 1 zak levert per slot van rekening aan het eind van de week een net zo volle container op, tenzij de container meerdere malen per week geleegd wordt, maar dat is toch niet het geval?

 • Richard schreef:

  Nee, de mond maar dichthouden en de situatie niet gehandhaafd houden is een oplossing.

  Het gezeur heeft uiteindelijk nu wat opgeleverd!

 • Marcel schreef:

  Wat dan?

 • Blauwvinger schreef:

  Oeps, staat Marcel weer voor een volle container.

 • m schreef:

  @SPZ, flink huishouden heb jij als je dit red elke dag een volle zak te creëren. Als de luilakken dit opsparen van meerdere weken in hun grijze containers , wat ook weer bewijst dat ze plastic scheiden , is zon ondergrondse zo vol. Erg egoïstisch vindt ik dit.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!