ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen

woensdag 19 december 2012 7 reacties
ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen

De ROVA gaat vaker ondergrondse containers in Stadshagen legen. Dat heeft de gemeente Zwolle bekend gemaakt. De gemeente en ROVA kregen veel signalen dat de containers te vaak vol zitten. Veel lezers beklaagden zich op deze site over dit probleem. Uit een peiling van StadshagenNieuws bleek dat meer dan de helft van de respondenten te maken heeft gehad met een volle container. Bijna een derde treft zelfs elke week een volle container.

Grofvuil
De gemeente benadrukt dat mensen de ondergrondse container moeten gebruiken voor het restafval en niet voor grofvuil. Door grote stukken grofvuil of hout kan de container sneller vol raken of vastzitten. Ook wijst de gemeente Zwolle op het scheiden van afval, waarmee juist het restafval teruggedrongen wordt. De ondergrondse containers staan sinds enkele weken in Stadshagen.

Restafval
Volgens de gemeente Zwolle worden de plastic containers in Stadshagen ook misbruikt voor het dumpen van zakken restafval. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de regelmatig overvolle containers bij het winkelcentrum.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!