ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen

woensdag 19 december 2012 7 reacties
ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen

De ROVA gaat vaker ondergrondse containers in Stadshagen legen. Dat heeft de gemeente Zwolle bekend gemaakt. De gemeente en ROVA kregen veel signalen dat de containers te vaak vol zitten. Veel lezers beklaagden zich op deze site over dit probleem. Uit een peiling van StadshagenNieuws bleek dat meer dan de helft van de respondenten te maken heeft gehad met een volle container. Bijna een derde treft zelfs elke week een volle container.

Grofvuil
De gemeente benadrukt dat mensen de ondergrondse container moeten gebruiken voor het restafval en niet voor grofvuil. Door grote stukken grofvuil of hout kan de container sneller vol raken of vastzitten. Ook wijst de gemeente Zwolle op het scheiden van afval, waarmee juist het restafval teruggedrongen wordt. De ondergrondse containers staan sinds enkele weken in Stadshagen.

Restafval
Volgens de gemeente Zwolle worden de plastic containers in Stadshagen ook misbruikt voor het dumpen van zakken restafval. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de regelmatig overvolle containers bij het winkelcentrum.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op 'ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen' »

 • beton -dorp schreef:

  mooi zo

  maar is toch eigelijk ook normaal
  ???

 • Blauwvinger schreef:

  Mooi,nu nog de grijze container eens in de 2 weken ben ik ook blij :)

 • m schreef:

  Ja ROVA gaat ze zeker vaker legen , vandaag op 2e kerstdag hoop herrie in de straat de ROVA die de ondergrondse containers leegt, vaker legen is oké maar waarom juist vandaag ????????????

 • peters schreef:

  @m,

  Woon jij lekker dichtbij zo,n container hoef jij niet ver te lopen, ga nu zeuren dat lawaai maakt ze waren hem vast niet om 6.00 uur aan het legen.

 • m schreef:

  @Peters ,ja ik hoef niet ver te lopen nog geen 50mtr (Nanananana) , Jaloers ? Ik vindt het niet normaal dat ze de 2 containers legen op 2e kerstdag s`ochtends vroeg rond een uur of acht.

 • peters schreef:

  Ja, als ze niet geleegd worden gaan mensen daar weer over lopen zeuren, goede service van Rova om ook op zon en feestdagen de containers te legen.

  Nee, ik ben niet jaloers hoor ook nooit dat ze geleegd worden en 100 meter is goed te doen :)

 • m schreef:

  @Peters , tuurlijk is vaker legen een goede service maar niet op dit soort dagen, ze hadden ook een dagje later kunnen doen of 2 dagen eerder.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!