Meer ROVA-inzet tegen volle container lijkt succes

zondag 6 januari 2013 8 reacties
Meer ROVA-inzet tegen volle container lijkt succes

De verhoogde inzet van de ROVA in de wijk Stadshagen werpt zijn vruchten af. Sinds enkele weken hebben de gemeente en ROVA besloten vaker vuilniswagens in te zetten om ondergrondse containers te legen. Aanleiding voor de inzet was een golf aan klachten via internet, waaronder op deze nieuwssite. Na de plaatsing van de containers stuitten veel inwoners op een volle container. Door het het vaker inzetten van de ROVA lijkt het probleem in de wijk voorbij, blijkt uit een ronde door de wijk. Ook komen er geen klachten meer binnen.

Oneigenlijk gebruik
Niet alleen een te lage frequentie van de ROVA leek oorzaak van de volle containers in de wijk. Ook bleken bewoners meer dan alleen restafval in de ondergrondse containers te dumpen. Hierdoor raken containers sneller vol.

Weerstand
De plaatsing van ondergrondse containers stuitte op veel weerstand in de wijk. Een eerder plan voor een vierde container in de Stadshagense tuinen werd na veel kritiek weer ingetrokken. De ondergrondse container moet nu de oplossing zijn om via de grijze container plastic in te kunnen zamelen. De gemeente Zwolle probeert de afvalstroom meer te scheiden, omdat met name plastic de komende jaren miljoenen euro’s kan opleveren. Landelijk zijn gemeenten met elkaar in overleg om de inzameling en verkoop van plastic te regelen.

UPDATE – Ondanks eerdere goede berichten druppelen er toch weer klachten binnen, waaronder over de Nijenhuislaan en de Belvedèrelaan. Blijf dus melden.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!