Toch nog overlast ondergrondse containers

maandag 7 januari 2013 37 reacties
Toch nog overlast ondergrondse containers

We waren wellicht wat voorbarig met een eerder bericht over dat het beter leek te gaan met de ondergrondse containers, maar een ronde door de wijk en ervaringen van gebruikers van de ondergrondse containers blijken nog iets te voorbarig voor deze conclusie. Na klachten uit de wijk dat er nog steeds overvolle containers zijn, heeft de redactie op de aangewezen plekken nogmaals de proef op de som genomen. Wat blijkt: niet alleen de containers zijn overvol, op sommige plekken ligt er bijna méér vuilnis buiten de bak dan erin. 

Op bijgaande foto van deze container aan de Nijenhuislaan is te zien dat de ondergrondse container amper zichtbaar is door de gigantische hoeveelheid aan vuilniszakken bij het afvalpunt. Ook van andere plekken kwamen na ons eerdere bericht klachten binnen over overvolle containers, waaronder de Havezathenallee en Belvederelaan. Ook klachten over volle containers? Laat het weten.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

37 reacties op 'Toch nog overlast ondergrondse containers' »

 • Herman schreef:

  aldus een rova medewerker.

 • Jan schreef:

  Kan niet zeggen dat het een erg succes is tot nu toe. Had laatst ook 3 dagen achter elkaar dat de container vol was. Elke dag erheen gelopen en gebeld met de rova… Daarnaast kon ik de 2 andere dichtstbijzijnde containers ook niet openen.

 • Blauwvinger schreef:

  Voorkom verstopping ondergrondse containers

  woensdag 09 januari 2013

  Zwolle – Om het vol raken van de ondergrondse containers voor restafval in Stadshagen te voorkomen, heeft ROVA de frequentie van het legen verhoogd. Met meldingen en op Twitter gaven bewoners namelijk aan dat deze containers vaak vol zaten. Tijdens het extra legen bleek echter regelmatig dat containers verstopt zaten. De container zit dan niet vol, maar gaat niet meer open bijvoorbeeld doordat er iets in klemzit.

  Bron: Weblogzwolle

 • Nieuwe bewoners Griendstraat schreef:

  Het is voor mij nog niet duidelijk waar ik papier, restafval etc. kwijt kan. Krijgt deze straat afvalcontainers of bakken die je zelf aan de straat moet zetten? Kortom, waar kun je alles kwijt..op fietsafstad, want niet iedereen heeft een auto!!

  Vriendelijke groet,

  E. Pouw

 • Nieuwe bewoners Griendstraat schreef:

  email adres was niet correct,bij deze

 • Stadshagenaar schreef:

  Vind het niet zo vreemd dat ze vol zitten aan de werkerlaan auto’s vol word er uit geladen met van alles niet normaal meer
  Zal zeggen betalen per x dat je pas gebruikt heb je dit ook niet meer
  En ik kan mijn pas maar op twee containers gebruiken lees dat de rest op meer kan?

 • Arie schreef:

  Wij kunnen op een stuk of 6 containers onze pas gebruiken. Was standaard zo ingesteld (nummers en plekken stonden in de brief vermeld). Is ook wel nodig want de containers waar wij bij kunnen staat ook regelmatig een aantal zakken voor.

  En voor wat betreft verstoppingen? Tja dan hadden ze de toegangsklep maar groter moeten maken. Een standaard grijze vuilniszak past er bijna niet in. En dat gaat alleen maar erger worden als we per keer moeten gaan betalen. Waar moet je je kapotte paraplu laten of een oud rolgordijn? Deze pastte eerder netjes in de grijze container.

 • Nicole schreef:

  Ik woon ook aan de Belvederelaan en kan mijn afval in maar 1 container kwijt. Deze is doordat de winkeliers hem ook gebruiken geregeld vol. Tsja, wat doe je dan. Dan zet je je zak er maar naast want met een vieze volle zak weer terug doe je ook niet.
  En ja, wij hebben de pech gehad dat we door de milieupolitie eruit zijn gepikt en nu moeten we een boete betalen van € 46,00. Velen zullen dit een goede zaak vinden maar het is handiger als de gemeente cq de ROVA een oplossing gaat bedenken.
  Jammer van ons geld maar het probleem is nog steeds niet opgelost.

 • Erik schreef:

  @patrick ff bellen als hij vol zit? Heb je dat zelf wel eens gedaan? Ik heb 2x gebeld, dit doe ik nooit meer!
  Je krijgt een eeuwig durend keuzemenu welke ook nog eens alles tergend langzaam herhaald. Is uw nr 06-54etc etc. Is het containernummer 543 etc etc. Om moedeloos van te worden. En tot overmaat van ramp…..2 dagen later staan de zakken er nog steeds voor!! Dus ze doen niets met de melding, ik ben ook niet teruggebeld. Nogmaals de klacht doorgeven met containernummer 0000 om een reactie uit te lokken….wederom geen reactie. Als je zo omgaat met meldingen dan vraag je er om dat mensen ongewenst gedrag gaan vertonen. Ik heb mijn zak netjes bij een andere container afgeleverd, maar als dit zo doorgaat weet ik nog niet wat ik ga doen met ons afval…….

 • Blauwvinger schreef:

  @Nicole,

  Heel erg vreemd dat hij slecht op een container past zeker als er 7/8 aanwezig zijn bij jouw in de straat wel geprobeerd of slechts eentje ?

  Dan is de boete gerechtvaardigd.

 • Herman schreef:

  @blauwvinger

  Ik woon ook aan de Belvederelaan, ook een boete maar wij hebben er zelfs 2..een op naam van mijn vrouw en een op naam van mij, daar ga ik nog even achter aan want ik had er maar 1 zak liggen, ik heb ze ook bezig gezien dus wist dat het er aan zat te komen.
  Maar de pas doet het alleen op deze container, ik woon hier al heel wat jaartjes, maar zo door de jaren heen heb ik het wel eens geprobeerd.

 • Blauwvinger schreef:

  @Herman,

  Waarom nooit om meerdere containers gevraagd voor de pas, Rova regeld dat zo.

  Waar u woont ztaan ook veel containers naast elkaar.

  Duur afval 2 boetes :(

 • Herman schreef:

  @Blauwvinger

  Ja wel gevraagd maar geen brief een geen nieuws er na.
  hier bij ons (tegen over de visboer) staat maar 1 container voor restafval, we sorteren wel maar goed de wok/bakker bart/snackbar etc knikkeren hun afval daar ook in. het kan zijn dat ie snel vol is. in een tuin kun je je zakje achter inleggen voor het geval deze gaat stinken, maar op een balkon is dat knap lulliger.

 • Blauwvinger schreef:

  @Herman,

  Ik zou dan maar eens bezwaar aantekenen ik zie echt op dat stukje Belverderelaan echt 6 stuks ingetekend kijk zelf maar:

  http://www.rova.nl/huishoudelijk-afval/gemeenten/zwolle/omgekeerd-inzamelen

  Eentje lijkt mij te weinig voor de beloofde 100 huishoudens,voor hoeveel huishoudens wordt een winkel gerekend blijkbaar niet genoeg.

 • Herman schreef:

  Ja ik zie er ook 6, ik stort altijd tegen over de bloemenkraam, maar daar staan 2 containers voor plastic, 1 restafval en 2 glasbakken en aan het eind tegenover de voormalig ”de hypotheker’ staat nog 1 bak voor plastic.

  Maar ik ga er zeker achter aan, zal eens een belletje en bezwaarschrift indienen.

 • Saar schreef:

  Er is door de gemeente alleen rekening gehouden met de rij route van de vuilwagen maar niet met de loopafstand voor de bewoners!!!
  Om met mijn afvalzak eens 1x keer uit te moeten wijken naar een container die verder weg ligt alla, maar moet nu steeds 3 straten lopen in de ene hand de zware vuilniszak vol met luiers in de andere de kinderwagen. Niet handig kan ik je vertellen. En dan bij de container kom je er achter dat deze vol zit of wellicht iets niet goed zit. Maar hoe dan ook weer 3 straten verder voor de volgende container!! Daar is door de gemeente absoluut niet over na gedacht.

  Ik heb het geluk jong en gezond te zijn, maar dat geld niet voor elke stadshagenaar. Ook daar heeft de gemeente bij de loopafstand niet over na gedacht!!!

 • Jan schreef:

  weet iemand waar je een standaard klachtenbrief oid kan vinden?? Wellicht als we daar de gemeente mee overspoelen dat ze dan nog eens goed naar de loopafstanden gaan kijken!!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!