Gezondheidshuis biedt e-consult

donderdag 17 januari 2013
Gezondheidshuis biedt e-consult

Omgeven door basisscholen en voetbalvelden, aan de rand van de nieuwste wijkuitbreiding, staat de tijdelijke behuizing van Gezondheidshuis Stadshagen, locatie de Verbinding. “In de anderhalf jaar die we hier nu zitten zijn we met de wijk meegegroeid”, zegt huisarts Edward Knol. Daarmee doelt hij niet alleen op het aantal patiënten, maar vooral ook op de behoeften van de wijkbewoners. “We maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden van het internet.”

“Patiënten hebben soms vragen waarvoor ze niet direct langs hoeven komen op het spreekuur”, zegt Edward Knol. “Een telefonische afspraak kan dan natuurlijk ook, maar dat past soms niet qua tijd. Internet is dan een ideaal middel – het geeft extra mogelijkheden tot contact.” Daarom biedt de Verbinding sinds een aantal maanden de mogelijkheid om via MijnGezondheid.net online contact te hebben met huisarts en apotheek. Patiënten kunnen er ondermeer een e-consult of herhaalrecepten aanvragen, labuitslagen ontvangen en hun persoonlijk zorgdossier inzien. “MijnGezondheid.net is een beveiligde internetomgeving waarin je als patiënt vanaf je computer thuis contact hebt met je huisarts en apotheker. Eén op één en net zo vertrouwelijk als in de spreekkamer of bij telefonisch contact.” Nu de ICT opstartproblemen grotendeels zijn opgelost, groeit het aantal mensen dat zich aanmeldt. “Een positieve ontwikkeling”, meent Edward Knol.

Blessurepraktijk
Ook bij de fysiotherapie wordt de dienstverlening uitgebreid met digitale mogelijkheden. “Het gebeurt nogal eens dat mensen in het weekend een sportblessure oplopen”, vertelt fysiotherapeut Jeanette van Tarel. “Zij hoeven nu niet meer tot maandag te wachten voor het maken van een afspraak. Via De Blessure Praktijk Online (www.deblessurepraktijk.nl) kan iemand online een afspraak inplannen, zodat hij op maandag direct bij één van ons in het Gezondheidshuis terecht kan. Dat is natuurlijk prettig, want des te sneller een behandeling start, des te sneller het herstel.”
Een andere vernieuwing en uitbreiding van de fysiotherapeutische zorg, is de aanschaf van een echoapparaat. “Bij bepaalde klachten kan fysiotherapeut en echografist Dennis Elferink nu een nog scherpere diagnose stellen. En ook dat komt een behandeling alleen maar ten goede.”

Meer informatie op: www.gezondheidshuisstadshagen.nl (locatie de Verbinding).

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!